Tentoonstelling: Een nieuwe kijk op ons dijklandschap

'Kijk de Dijk' in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Van: 09-06-2021 tot 11-07-2021
Kijk de Dijk’ is de eerste expositie waarmee het Huis voor de Nijmeegse Geschiedenis het publiek weer mag verwelkomen in de Mariënburgkapel in Nijmegen. Van woensdag 9 juni tot en met zondag 11 Juli zijn prenten en maquettes te zien van Wim Kol, architect en winnaar van de Karel de Grote oeuvreprijs. Kol toont ons zijn kijk op de dijk, de dijk die het water de weg naar zee wijst, de horizon waarbinnen ons polderend leven zich voltrekt.

Maquettes en prenten

Met een serie maquettes en kleurrijke prenten toont hij de rijke ontwikkelingsmogelijkheden van ons dijkenlandschap. Kol voert ons mee met zijn fascinatie voor de lange, eindeloze lijnen in het landschap en opent ongekende perspectieven op nieuwe vormen van wonen en werken in, op, aan en achter de dijk.

Het dijkenlandschap

We zullen de bezoekers uitdagen zich door Kol te laten inspireren en hen vragen hun ideeën over de ontwikkeling van ons dijkenlandschap op papier te zetten. Van de resultaten wordt een aanvulling op de expositie gemaakt. Kijk de dijk is een expositie gemaakt door Wim Kol, Maarten de Vletter en Andreas Hetfeld. In samenwerking met het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Mede mogelijk gemaakt door welwillende bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds SFS.

Praktische informatie

Je vindt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op het Mariënburg 26, in het hartje van Nijmegen. Kijk voor actuele openingstijden op de website. Door de coronamaatregelen is reserveren verplicht. Dat kan via de website of in de kapel door een reserveringsformulier in te vullen. Indien je in de coronarisicogroep valt en een bezoek wilt brengen aan onze tentoonstelling, neem dan contact op via info@hvdng.nl. Wij zullen in samenspraak buiten openingstijden een veilig en passend moment zoeken voor je bezoek. Het pand is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig bij je bezoek, neem ook dan contact op via eerder genoemd e-mailadres.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Landschap
  • 2000-nu
  • Nijmegen
  • Rijk van Nijmegen

Plaats

Location on map

Verwante organisatie(s)

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Image

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl