Tentoonstelling: 3D printen - een dimensie in vakmanschap

Innovatie en ambacht in CODA Apeldoorn

Van: 21-05-2022 tot 22-11-2022
De expositie '3D printen: een dimensie in vakmanschap' combineert innovatie en ambacht. Met werk van kunstenaars en vormgevers en in CODA ExperienceLab vervaardigde stukken wordt aandacht besteed aan 3D printtechnologie als wezenlijk onderdeel van maakprocessen.

Ontdek in de tentoonstelling de toepasbaarheid van deze technologie en hoe 3D printen de mogelijkheden in het vervaardigen en realiseren van kunst- en designobjecten verrijkt en vergroot. 3D printen geeft bijvoorbeeld meerwaarde aan het ontwerpproces, biedt de mogelijkheid om een unieke innovatieve toepassing te realiseren of een tegenbeweging te geven op massaproductie. In deze expositie ontdek je objecten die gemaakt zijn met een 3D printer, naderhand bewerkt of ‘opgeblazen’ zijn of zelfs gemaakt zijn met een 3D printer die gemanipuleerd is om zo tot een eindproduct te komen.

3D printen

Een driedimensionaal ontwerp wordt digitaal in dunne lagen verdeeld en vervolgens laagje voor laagje geprint. Elke 3D printer ´bouwt´ onderdelen volgens hetzelfde basisprincipe op, wel zijn er verschillen in soorten printers en de materialen die gebruikt kunnen worden. Tegenwoordig kun je met heel veel materialen 3D printen: plastic, keramiek, metaal, hout en zelfs met chocolade. In deze interactieve opstelling zijn verschillende manieren van 3D printen te ontdekken en wordt de diversiteit van printbare materialen getoond. Met de verschillende 3D printers die je ziet in de expositie, worden doorlopend demonstraties, workshops en masterclasses gegeven.

CODA ExperienceLab

Met het ExperienceLab biedt CODA jong en oud, professionals uit de kunstensector, creators, geïnteresseerde bezoekers, studenten, leerlingen en het bedrijfsleven de mogelijkheid te ontdekken, maken en ontmoeten. CODA ExperienceLab bestaat uit een Showroom aan de museumzijde van CODA en verschillende innovatielabs in de Makerspace in CODA Centrale Bibliotheek. Met recycling-hubs in relatie tot fashion en plastic, een BiodesignLab, VR Lab en de mogelijkheid om met lasersnijders en 3D printers te werken. In GIGANT ontdek je ook het Digital Media Lab waar CODA en GIGANT gezamenlijk activiteiten organiseren op het gebied van creative coding, animatie, game design en digitaal vormgeven.

De tentoonstelling is te zien van 21 mei t/m 22 november 2022. Kijk voor meer informatie op coda-apeldoorn.nl.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Koop je ticket online
  • Kunst en cultuur

  • 2000-nu

  • Apeldoorn

  • Veluwe

  • Tentoonstelling

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl