Stem voor de Gouden Gelderse Roos!  Gelderland is rijk aan erfgoedprojecten met impact

De mispelbloem als Gelders symbool © Rasbak - GFDL or CC-BY-SA-3.0 -, via Wikimedia Commons

Datum

25-8-2017 t/m 23-11-2017

De nominatieronde voor de Gouden Gelderse Roos erfgoedprijs is gesloten en het stemmen voor de publieksprijs inmiddels in volle gang! Stemmen kan tot 24 november via de website van Erfgoed Gelderland.

Maar liefst 35 inzendingen dingen mee naar de prijs. Het zijn uiteenlopende projecten, waarbij het Gelderse verhaal centraal staat en innovatie, samenwerking en vrijwilligers sleutelwoorden zijn.

Veelzijdige projecten

Onder de projecten: zes boeken, vijf instellingen met activiteiten, vier virtual reality en interactieve projecten, zes (digitale) tentoonstellingen, vijf evenementen en vijf educatieve projecten, twee groepen, een TV-programma en een website.

Stemmen

Bekijk de nominaties en stem hier. 

Naast de publieksprijs zal de vakjury bepalen welke inzendingen in aanmerking komen voor de juryprijs. De shortlist voor de juryprijs wordt in september bekend gemaakt. De prijsuitreiking van beide prijzen vindt plaats op zaterdag 9 december.

De Gouden Gelderse Roos

De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact!
Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten stelt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerkingsprojecten en creativiteit stimuleren. De Gouden Gelderse Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje.

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl