Prachtglas

Expositie in de Rosmolen

Van: 24-08-2019 tot 25-08-2019
Op 24 en 25 augustus is er in de Rosmolen een expositie met glazen kunstwerken van Mary Quarles van Ufford. Openingstijden tussen 11 en 17 u. Entree 1 euro voor instandhouding van de molen.

Mary Quarles van Ufford is vanuit de keramiek in 2006 met glasfusen begonnen, na zich jarenlang met klei en vooral het ontwikkelen van glazuren te hebben bezig gehouden.Het stoorde haar steeds meer dat terwijl zij een prachtige kleur ontwikkeld had, zij er toch nooit doorheen kon kijken omdat de klei er als drager achter zat. Reden om te denken aan een materiaal waarbij dit wel zou kunnen. Hiertoe volgde zij bij meesterfuser Detlef Tanz enkele seminars en werd volledig besmet met het fuse-virus.

Bij glasfusen worden verschillende stukken glas in de oven samengesmolten tot een nieuwe plaat die vervolgens in een volgende stook vervormd wordt. Zo ontstaan schalen, organisch gevormde vazen en objecten.

Twee zaken die haar bijzonder boeien in het werken met glas zijn de transparantie van het materiaal en het zowel in een plat vlak als ruimtelijk werken. De afgelopen tijd houdt zij zich vooral bezig met installaties voor binnen en buiten, waarbij zij glas in een combinatie met andere materialen gebruikt.

In de Rosmolen zal in elk geval haar installatie “Make Coffee, not War” geëxposeerd worden. Voor verdere informatie: www.prachtglas.nl


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Kunst en cultuur
  • 2000-nu
  • Montferland
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl