Ontdekkingstocht: Uilenballen pluizen

De Bastei

Van: 12-12-2018
Kun jij goed muizenmoordzaken oplossen? Kom dan op woensdag 12 december braakballen van uilen uitpluizen in De Bastei! Ontdek van welke muizen de schedels en botjes zijn, en welke soort uil de muizen heeft opgegeten. Deze activiteit wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten.

Uilenballen of braakballen zijn droge pluizige balletjes, die gelukkig niet zo vies zijn als het klinkt. Uilen eten muizen en kleine vogels met huid en haar op, maar de botjes, schedels en vacht kunnen ze niet verteren. Die braakt de uil samengeperst in een langwerpige prop uit. In braakballen vind je de resten van die muizen en vogeltjes terug. Met een loep en pincet gaan we aan de slag om zo'n braakbal uit te pluizen. Aan de hand van een zoekkaart ontdek je zelf wat de uilen zoal naar binnen hebben gewerkt! De skeletonderdelen die je vindt plak je op een kaart, die je na afloop naar huis mag meenemen.

Startpunt en kosten:
De pluisactiviteit begint om 14.30 uur in De Bastei (Waalkade 83, Nijmegen) en duurt ongeveer twee uur.

Schrijf je vooraf in bij De Bastei: ga naar debastei.nl/ontdekkingstocht of bel 024-3297070. Deelname kost € 3,00. Met een stempelkaart betaal je € 2,00. Vrienden van het IVN en De Bastei betalen € 1,50.

Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl of www.ivn-nijmegen.nl.

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl