Museumcollectie Elisabeth Weeshuis Museum online te bekijken

Meer dan 5.000 objecten online op Collectie Gelderland

Van: 16-09-2020
Bijna 5300 historische voorwerpen en foto’s uit de collectie van het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg zijn vanaf nu voor iedereen digitaal te bekijken. Waar voorheen ongeveer 1000 objecten te bekijken waren op Collectie Gelderland, deed het museum de afgelopen weken een grote update.

Elisabeth Weeshuis Museum

Medewerker Jesse Krol: “Vele vrijwilligers en medewerkers werken al decennia aan het beschrijven en fotograferen van alles wat we in huis hebben, van bidprentjes tot schilderijen. Met deze update komt in één klap voor geïnteresseerden een schat aan informatie beschikbaar.” Het beschrijven van de collectie Culemborgs erfgoed is nog niet klaar: “Het is een continu proces om de informatie die we hebben aan te vullen en te verbeteren. We hopen dat nu meer mensen toegang tot de collectie hebben, er ook meer opmerkingen binnen komen via de reactiefunctie. Dat helpt ons weer verder.”

Bekijk hier de online getoonde collectie van het Elisabeth Weeshuis Museum op Collectie Gelderland.

Collectie Gelderland

Zo’n zestig Gelderse erfgoedinstellingen – musea, archieven, historische verenigingen – tonen hun collecties op Collectie Gelderland. Hier staan niet alleen de bekende werken, maar ook parels die doorgaans in het depot of in een kluis liggen. Met bijna een half miljoen objecten geeft Collectie Gelderland daarmee het meest volledige beeld van het Gelderse erfgoed.

 


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Kunst en cultuur
  • 2000-nu
  • Culemborg
  • Musea
  • Rivierenland

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl