Mini-expositie: Nijmegen graaft in de Goffert

Archeologische vondsten in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Van: 09-06-2021 tot 29-08-2021
In samenwerking met de Gemeente Nijmegen organiseert Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een mini-expositie over de opgravingen die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden in het Goffertpark. Het park was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog strategisch een belangrijke plek. Zowel de Duitsers als later de Geallieerden hebben het park gebruikt voor de plaatsing van luchtafweergeschut.

Archeologische vondsten Goffertpark

In de bodem zijn naast oorlogsmaterialen zoals munitiekisten ook veel persoonlijke objecten gevonden. Denk bijvoorbeeld aan tandenborstels, bierflessen, onderdelen van een radio en kacheltjes. Deze objecten schetsen een mooi beeld van het dagelijks leven aan het front. Een aantal van deze objecten zal van 9 juni tot en met 29 augustus te zien zijn in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Daarbij zal ook het archeologisch proces worden uitgelegd in tekst en beeld.

Praktische informatie

Je vindt het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op het Mariënburg 26, in het hartje van Nijmegen. Kijk voor actuele openingstijden op de website. Door de coronamaatregelen is reserveren verplicht. Dat kan via de website of in de kapel door een reserveringsformulier in te vullen. Indien je in de coronarisicogroep valt en een bezoek wilt brengen aan onze tentoonstelling, neem dan contact op via info@hvdng.nl. Wij zullen in samenspraak buiten openingstijden een veilig en passend moment zoeken voor je bezoek. Het pand is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig bij je bezoek, neem ook dan contact op via eerder genoemd e-mailadres.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Archeologie
  • Tweede Wereldoorlog
  • 1900-1950
  • Nijmegen
  • Rijk van Nijmegen

Plaats

Location on map

Verwante organisatie(s)

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Image

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl