Mijlpaal voor museum MORE Ruurlo: de 50.000ste bezoeker Bezoekersaantallen overtreffen alle verwachtingen

Museum MORE | Kasteel Ruurlo

Datum

5-9-2017

RUURLO - Kasteelmuseum MORE in Ruurlo heeft sinds de opening twee maanden geleden al 50.000 bezoekers ontvangen. Bij de opening van het Ruurlose museum was de verwachting nog dat er zo’n 25.000 tot 30.000 bezoekers per jaar zouden komen

Die verwachting werd al snel gelogenstraft toen na een paar weken de 10.000ste bezoeker onthaald kon worden. ,,Gerekend van de opening op 27 juni ontvangen we tussen de 900 en 1.000 bezoekers per dag. Nu de vakantieperiode bijna is afgelopen, verwachten we uiteraard wel weer een zekere afname. Deze beweging zien we namelijk ook in Gorssel de afgelopen twee jaar’’, aldus woordvoerster Ellen van Slagmaat. Het museum MORE in Gorssel is ook al sinds de opening in 2015 een ‘bezoekershit’.


Pendeldienst

De grote toeloop op het Ruurlose museum zorgde vanaf het begin voor parkeerproblemen. De gemeente legde extra parkeerplaatsen aan en museumeigenaar Hans Melchers wil op het eigen kasteelterrein nog meer parkeerplaatsen laten aanleggen. De inderhaast opgezette pendeldienst met golfkarretjes, mede bekostigd door lokale ondernemers, is een succes. Bezoekers worden gratis tussen het dorp en het museum vervoerd.

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl