Kinderspektakeldag bij Museum Smedekinck Kinderspeel- en Doedag

Kinderspektakeldag bij Museum Smedekinck

Datum

25-7-2018 t/m 25-7-2018

Traditiegetrouw is er bij Museum Smedekinck in Zelhem in de eerste week waarin alle basisschoolleerlingen in Nederland zomervakantie hebben een Kinderspeel- en Doedag boordevol activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar. Dit jaar is dat op woensdag 25 juli, van 12.00 tot 17.00 uur. Ook oudere broers en zussen, vaders en moeders, opa’s en oma’s zijn welkom en hoeven zich niet te vervelen.

Er zijn zowel creatieve als sportieve activiteiten voor groot en klein en jong en oud. Van de magische verfmachine tot Smedekinckgolf en van een klimbaan van de Zelhemse survivaltrainingsgroep Jan in ’t Touw tot eendjes hengelen. Kinderen t/m 5 jaar kunnen zich laten schminken. Alle kinderen en desgewenst ook volwassenen kunnen zich, gezeten op een schoolbankje uit de eerste helft van de vorige eeuw, laten fotograferen. De kinderen kunnen zich speciaal hiervoor verkleden als kinderen uit die tijd.

Ook in de prachtige kruidentuin zijn activiteiten. Daar kunnen de kinderen bijvoorbeeld een lavendelzakje of een flesje kruidenazijn maken.
Kinderen t/m 12 jaar betalen 2,50 euro entree (incl. 1 x ranja) en mogen gratis aan alle activiteiten, uitgezonderd het kruidenazijn maken, deelnemen. Alle zelfgemaakte spulletjes mogen gratis mee naar huis. Voor de warme wafels, een ijsje uit een ouderwetse ijscokar, koffie, thee, enzovoort, wordt wel een vergoeding gevraagd.

Meer informatie:
De entreeprijs voor bezoekers ouder dan 12 jaar is 4 euro.

Museum Smedekinck
Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem
www.museumsmedekinck.nl
www.facebook.com/museumsmedekinck

Openingstijden in het zomerseizoen (april t/m oktober):
wekelijks van dinsdag t/m donderdag en elke 1ste en 3de zondag van de maand, altijd van 13.30 tot 17.00 uur.
Groepen vanaf 15 personen kunnen het museum op afspraak ook buiten de reguliere openingstijden bezichtigen.

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl