Kasteel en landgoed Middachten maakt zich op voor de zomer

Met heel veel activiteiten

Van: 01-06-2020 tot 31-07-2020
In juni en juli organiseert landgoed Middachten allerlei activiteiten, van rondleiding tot tuinconcert. Hier staan ze voor u op een rijtje.

Maandag 1 juni 2020: Dag van het kasteel

Tijdens de Dag van het Kasteel opent de Nederlandse Kastelenstichting samen met eigenaren en beheerders van kastelen de poorten van meer dan 80 buitenplaatsen en ruïnes voor het grote publiek. Ook Landgoed Middachten in De Steeg nabij Arnhem doet mee. Iedereen is van harte welkom om het kasteel en de tuinen te bewonderen. In de squashhal op het landgoed geeft Dr. Elyze Storms-Smeets van het Gelders Genootschap een lezing. Hierin wordt ingegaan op de rol die de Gelderse kastelen, buitenplaatsen en landgoederen hebben gespeeld tijdens WO II in het Gelders Arcadië. 

Zondagen in juli 

Tuinconcerten

Op alle zondagen in juli is een grote diversiteit aan muziek te horen in de kasteeltuinen van Landgoed Middachten in De Steeg nabij Arnhem. Buiten, in het ‘groene theater’, treedt elke zondag een ander muziekgezelschap op. De openluchtconcerten worden georganiseerd in samenwerking met RIQQ, de Rhedense instelling voor Cultuur en Kunst. 

Portretfoto's

Op alle zondagen in juli zijn beroepsfotografen Peter van Hal en Suzette Luiken in de tuinen van Landgoed Middachten om unieke portretten van bezoekers te maken. Er kan gekozen worden voor fotografie in oude stijl of juist modern. U kunt individueel op de foto, met partner of het complete gezin. Het laten portretteren is een ervaring op zich, met een prachtige locatie als decor. Op alle zondagen geldt een speciale aanbieding van 80 euro per portret (normaal ca. 125 euro). 

Tuinrondleidingen

Op alle zondagen in juli en augustus kunnen liefhebbers die meer willen weten over de tuinen van Landgoed Middachten om 13.30 uur mee met een rondleiding. Een deskundige gids vertelt over de historie, het ontwerp, de inrichting en de beplanting. 

Kasteelrondleidingen

Landgoed Middachten en Kasteel Middachten in De Steeg nabij Arnhem is al meer dan 800 jaar in familiebezit. Het is slechts enkele malen per jaar geopend voor publiek. In 2020 kunnen geïnteresseerden op alle zondagen in juli en augustus een uniek kijkje binnen nemen onder leiding van een gids. 

De gidsen nemen de bezoekers mee naar de bel etage en het onderhuis van het kasteel. In een van de kamers in het onderhuis is een tentoonstelling te zien met fotoalbums uit de collectie van Middachten. Het gaat om albums met cartes-de-visites en kabinetfoto’s. Deze zijn vergelijkbaar met het voetbalplaatjesboek van nu of misschien zelfs wel met het huidige Facebook en LinkedIn. Cartes de visites en kabinetfoto’s waren geliefde verzamelobjecten in de 19de eeuw en aan het begin van de 20ste eeuw. Middachten heeft in haar collectie afbeeldingen van leden van Europese vorstenhuizen, adellijke familieleden en vrienden, Amerikaanse actrices en zelfs een aantal dierenportretten. 

Zondag 12 juli 2020: Boeken - en kunstmarkt

Hoogwaardige tweedehands boeken, antiquariaat en kunst. Voor liefhebbers hiervan wordt op zondag 12 juli 2020 een speciale markt georganiseerd op Landgoed Middachten in De Steeg nabij Arnhem. De sfeervolle laan voor het kasteel is tijdens deze 6de editie het decor voor zo’n 50 standhouders. De boeken- en kunstmarkt wordt georganiseerd door Stein Culturele Evenementen. Dit bedrijf organiseert door heel Nederland markten op prachtige locaties. Tijdens de boeken- en kunstmarkt kunnen ook het kasteel en de tuinen bezocht worden.

Voor meer informatie over deze activiteiten, ga naar www.middachten.nl.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Landschap
  • Kunst en cultuur
  • Streekgeschiedenis
  • 2000-nu
  • Rheden
  • Arnhem e.o.

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl