Kamerkoor Mnemosyne herdenkt het einde van de Eerste Wereldoorlog ‘Seele, vergiß sie nicht’

kamerkoor Mnemosyne

Datum

10-11-2018 t/m 11-11-2018

Kamerkoor Mnemosyne brengt onder leiding van dirigent Wolfgang Lange op 10 en 11 november Seele, vergiß sie nicht, een concert met muziek van Sweelinck, Cornelius, Elder, Kreek, Howells, Poulenc en Wolf. De muziekwerken worden omlijst door fotoprojecties en teksten, voorgedragen door schrijver en WO I-specialist dr. Leo van Bergen.

In dit concert staat Mnemosyne stil bij het einde van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Op 11 november is het 100 jaar geleden dat de wapenstilstand werd getekend. De Eerste Wereldoorlog vond met name op Europees grondgebied plaats met een ongekend hoog aantal slachtoffers. Het programma belicht WO I – maar eigenlijk alle oorlogen – vanuit het perspectief van de mens. Niet alleen angst, wanhoop en verdriet worden in de muziek, beelden en teksten vertolkt, maar ook verlangen, hoop en vertrouwen. De titel Seele, vergiß sie nicht is afkomstig uit het Requiem van Peter Cornelius, en doet een dringende oproep de overledenen niet vergeten.Het concert in Ede vindt plaats in samenwerking met het Historisch Museum Ede en Comité Vluchtoord, dat in de Beatrixkerk een tentoonstelling over vluchtoord Ede organiseert.Voorafgaand aan de concerten zal dr. Leo van Bergen een korte inleiding houden over de Eerste Wereldoorlog.

Seele, vergiß sie nicht.., door Kamerkoor Mnemosyne, o.l.v. Wolfgang Lange, m.m.v. Leo van Bergen (voordracht) en muziek van Sweelinck, Cornelius, Howells, Elder, Kreek, Poulenc en Wolf

 

Praktische informatie

10 nov. 20:15 uur, Beatrixkerk, Ede / inleiding 19:30 uur

11 nov, 15:30 uur, Antonius van Paduakerk, Nijmegen / inleiding 14:45 uur

 Kaarten: €15,-(Voorverkoop €13,-) via pr-commissaris@kamerkoormnemosyne.nl

Kinderen t/m 14 jaar gratis.Links

Meer informatie

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl