Jong Metropole kondigt zomerconcerten aan

Klassiek meets Jazz o.l.v. Miho Hazama

Van: 09-08-2019 tot 11-08-2019
Op 9, 10 en 11 augustus speelt Jong Metropole in Den Haag, Radio Kootwijk (tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland) en Amsterdam. De musici van Jong Metropole studeren aan de beste Nederlandse Conservatoria. Van 3 t/m 8 augustus repeteren zij waarna ze door het land gaan om het prachtige resultaat van een kruisbestuiving tussen klassiek en jazz te laten horen.

Het unieke orkest brengt een energiek en swingend programma met werken van Duke Ellington, John Williams en een nieuwe compositie van Tijn Wybenga (winnaar van de Rogier van Otterloo Award 2018). De concerten beloven een goede mix te worden tussen oud en nieuw. Artistiek directeur Ewout van Dingstee: “We gaan échte jazzstandards horen die al jaren op het repertoire van het Metropole Orkest staan. Maar er is ook nieuw werk dat nog met natte inkt op de lessenaars staat. Het is een swingend en divers programma, waarbij de jonge musici uitgedaagd zullen worden en een repertoire zullen spelen waar ze normaliter niet zo makkelijk de kans voor krijgen.”

Onder leiding van de Japanse dirigente en arrangeur Miho Hazama geven de talenten deze zomer drie concerten op bijzondere locaties: in openluchttheater het Zuiderparktheater in Den Haag, in voormalig Zendstation Radio Kootwijk en tijdens het Grachtenfestival Amsterdam (gratis toegang).

Zomerconcerten
 9 augustus 2019, 20.00 uur – Zuiderparktheater, Den Haag
10 augustus 2019, 20.00 uur – NJO Muziekzomer: Radio Kootwijk
11 augustus 2019, 15.30 uur – Ponton voor Compagnietheater, Amsterdam (gratis toegang)

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugdorkest (NJO), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest (MO) en combineert het beste uit verschillende muziekwerelden: het excellente spel uit de klassieke traditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie. Voor studenten is meedoen aan Jong Metropole een unieke kans om via een buitengewoon talentontwikkelingsprogramma praktijkervaring op te doen. Het is de enige plek waar symfonische pop en jazz door studenten beoefend wordt. Studenten doen ervaring op in de unieke Metropoleformatie en op bijzondere podia zoals bijvoorbeeld tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. In de huidige muziekwereld vervagen de genres en van musici wordt steeds meer flexibiliteit in speelstijl verwacht. Deze ervaring doen studenten op bij Jong Metropole. Naast deze springplank voor hun muzikale cv, brengt Jong Metropole vriendschappen voor het leven.

Meer informatie en kaartverkoop via: www.jongmetropole.nl en www.muziekzomer.nl


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Muziek
  • Kunst en cultuur
  • 2000-nu
  • Apeldoorn
  • Veluwe

Plaats

Location on map

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl