Het Pakhuis wordt weer Pakjeshuis Sinterklaas op bezoek bij Het Pakhuis

Kinderen tijdens Sinterklaas bij Het Pakhuis © Museum Het Pakhuis Pakjeshuis Ermelo © Museum Het Pakhuis

Datum

18-11-2017 t/m 6-12-2017

De Sint is onderweg naar Nederland. Als alles goed gaat komt hij op zaterdag 18 november met zijn pieten aan in Ermelo. De voorbereidingen in het Museum Het Pakhuis Ermelo zijn al in volle gang, om ervoor te zorgen dat het museum op tijd is omgebouwd tot Het Pakjeshuis, het huis waar Sinterklaas woont.

Het Pakjeshuis Ermelo

Sinds 2010 logeert en werkt de goedheiligman ieder jaar in Het Pakjeshuis. In de periode dat de hij in Nederland is, fungeert het museum als het huis van Sinterklaas. Alle kinderen zijn welkom om de Sint te bezoeken en mee te doen met allerlei activiteiten.

Gratis toegang

Een bezoek aan het museum is altijd een goed idee, maar in de aanloop naar 5 december is ieder bezoek een feestje. Iedere woensdag- en zaterdagmiddag zijn de slaapkamer en werkkamer van Sinterklaas te bekijken en zijn er verschillende spelletjes te doen. Het pakjeshuis is voor iedereen gratis te bezoeken, voor sommige activiteiten wordt een bijdrage in de onkosten gevraagd. Vind jij het werk van Sinterklaas in het Pakjeshuis ook heel belangrijk? Word dan FAN van Het Pakjeshuis en koop een button voor €2,50.

Programma

Zaterdag 18 november Intocht Sinterklaas
Er is vanaf 14.30 uur van alles te doen op het Raadhuisplein. Rond 15:45 komt Sinterklaas aan bij het Pakjeshuis. Kom wortelvangen, touwtje trekken en ontmoet de ballonnenpiet. Alles onder muzikale begeleiding van GV. Sparta.
Woensdag 22 november Piet Cuisine en Alle Pieten bewegen
Om 12.30 kun je lunchen in de Piet Cuisine. Van 13.30 tot 16.00 is er ‘Alle Pieten bewegen!’ een vrolijke gymnastiekles van de pieten. Sjoel met pepernoten en ga op de foto met de Sint. De brandweer komt ook in actie.

Vrijdag 24 november Pietenbingo

Vanaf 16.30 speel je bingo met de pieten in het Pakjeshuis. Er is met limonade en lekkers en alle kinderen gaan met een presentje naar huis. Aanmelden is verplicht en kan via de website.

Zaterdag 25 november ontbijt of lunch in Het Pakjeshuis en de familievoorstelling ‘Sinterklaas is geen ouwe sok’

Kom je langs in Het Pakjeshuis? Je kunt zeepjes maken in de wasserij, om 10.30 ontbijten met Sinterklaas en om 12.00 is er weer Piet Cuisine. Om 13:30 en om 15.00 is er een knotsgekke voorstelling voor het hele gezin. Voor deze activiteiten is aanmelden verplicht, dit kan via de website.
Het volledige programma, met data, tijden en evt. kosten is te vinden op de website: hetpakjeshuisermelo.nl

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl