Het Noord-Veluws Museum in coronatijd

Vrijwilligers in de spotlight

Hoewel de huidige coronacrisis door de derde lockdown en inmiddels twee maanden museumsluiting van grote invloed is op de Nederlandse Musea, wordt er bij het Noord-Veluws Museum in Nunspeet achter de schermen blijvend hard doorgewerkt. De communicatie met de ruim 60 nog beschikbare vrijwilligers is hierin van groot belang en wordt door ons bijzonder serieus genomen. Wekelijk gaat er een nieuwsbrief naar deze belangrijke en onmisbare groep ambassadeurs van het museum, zodat men klaar is voor een hopelijk spoedige heropening.

Vrijwilligers & hun favoriete schilderij

Binnen de vrijwilligersgroep van het Noord-Veluws Museum is er een groepje van vijf rondleiders, die het creatieve idee hebben opgepakt om over hun favoriete schilderij uit de kerncollectie van het museum een kort en bondig verhaal te vertellen. Zij doen dit in de vorm van een museumpromo van circa twee en een halve minuut bij het schilderij van hun keuze. Dus niet de museumdirecteur of de conservator, maar de vrijwilliger van het museum staat nu in de ‘spotlight’.

Bekijk de filmpjes op het Youtube-kanaal van het Noord-Veluws Museum: vrijwilliger Wim Bakker vertelt over Jan van Vuuren, Carolien Beek vertelt over Chris ten Bruggen Kate, het favoriete schilderij van Irma Elgersma en de vrijwilligers Greet Hagendoorn & Marjo Schlenter.

 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl