Het Airborne Museum opent nieuwe tentoonstelling achter gesloten deuren

'De Connectie: onze objecten, hun verhaal'

Van: 28-03-2021 tot 30-04-2021
Hoewel het museum helaas nog geen bezoekers kan ontvangen, wordt er al uitgekeken naar het moment dat de tentoonstelling 'De Connectie' bewonderd kan worden door publiek. Het is meer dan een jaar geleden dat het Airborne Museum voor de eerste zijn deuren sloot door COVID-19. Het museum is een lange tijd gesloten. Ondanks het feit dat het Airborne Museum helaas geen bezoekers kan ontvangen, is er achter de schermen hard gewerkt aan de realisatie van de tentoonstelling 'De Connectie'. De Connectie is, vanzelfsprekend, voor iedereen in het museum te bewonderen van de Nederlandse musea hun deuren weer mogen openen.

De Connectie: onze objecten, hun verhaal

In deze bijzondere tijd zijn velen van ons op een creatieve manier op zoek naar een connectie – zo ook het museum. In het Airborne Museum zijn honderden objecten, voorwerpen en verhalen te bewonderen. Toch is dit slechts een fractie van de totale collectie – het topje van de ijsberg. De collectie telt duizenden bijzondere stukken, ieder met een eigen geschiedenis, in depots die wachten tot op het moment dat ze in een tentoonstelling mogen pronken. In de selectie voor 'De Connectie' is niet het Airborne Museum, maar een aantal gastconservatoren die het museum een warm hart toedragen, de keuze gemaakt. Met welke stukken uit de collectie voelen zij deze connectie met de geschiedenis van de Slag om Arnhem het sterkst? Dit toont 'De Connectie: onze objecten, hun verhaal'.

De gastconservatoren

Meerdere prominenten treden op als gastconservator zoals Ad van Liempt (journalist en programmamaker) en Ahmed Marcouch (burgemeester van Arnhem). Lees bijvoorbeeld dit verhaal in De Gelderlander.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl