Oost Gelre stuurt muzikale boodschap de wereld in

Het lied 'Blief gezond!' moet inwoners een hart onder de riem steken

Van: 22-12-2020
Op dinsdag 22 december bracht de gemeente Oost Gelre, in samenwerking met meerdere partijen, een speciaal lied uit om iedereen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden. Het lied draagt een boodschap van hoop, verbinding en Achterhoeks noaberschap uit.

Samenwerking

De tekst van het lied 'Blief gezond!' is geschreven door Henri Walterbos en op muziek gezet door Tim Ebbers en Christof Elsinghorst. In december werd het nummer opgenomen en een clip gemaakt. De Industriële Kring Groenlo Lichtenvoorde (IKGL), het ondernemersfonds Lichtenvoorde, de Werkgroep Promotie Groenlo en de gemeente Oost Gelre omarmden de boodschap en het lied, als een handreiking naar inwoners en een manier om in contact te blijven met elkaar. Naast financiële bijdragen van voornoemde partijen levert enthousiasme en bevlogenheid van betrokkenen het uiteindelijke resultaat op.

Twee keer corona

Het toeval wil dat de schrijver van het lied twee keer werd getroffen door corona en daardoor twee keer in quarantaine zat. ‘Dat staat er los van.’ zegt Walterbos, ‘De tekst was er al eerder, heb ik op het laatst iets herschreven op de actualiteit, maar het maakt je nog bewuster door het lied en de titel.' Tim Ebbers, zette de tekst van Walterbos op muziek. Die eerste opzet, stuurde hij dan weer door naar zijn muziekvriend Christof. ‘Tim en Christof hebben er samen iets fantastisch van gemaakt,’ vindt Walterbos.

Breed gedragen

De boodschap van het lied wordt breed gedragen. De gemeente en de andere partners doen mee omdat de boodschap past bij de acties die zij zelf op poten zetten of nog van plan zijn. ‘Winkeliers in Lichtenvoorde wilden al een filmpje uitbrengen om klanten te bedanken voor hun steun en klandizie het afgelopen jaar. Daar gebruiken ze nu dit nummer bij,’ vertelt betrokkene Joske Elsinghorst. ‘De IKGL bracht vorige week 'Loat ow neet kisten' kisten, een initiatief van de Timp en Nathals bier, naar een deel van hun leden. De beelden daarvan zijn ook in de clip verwerkt. Enkele lokale fotografen gaven ook hun beelden vrij, om zoveel mogelijk bekende gezichten uit onze mooie gemeente voorbij te zien komen.’

Positieve boodschap

De initiatiefnemers hopen dat iedereen in Oost Gelre, maar ook ver daarbuiten het lied als een positieve boodschap ervaren. De clip is op diverse social media kanalen te vinden. Ook is het nummer te vinden op Spotify, onder de naam Tim Christof en Wally. 'We hopen dat het lied mensen aanspreekt, bemoedigt en helpt het nog even vol te houden,’ eindigt Walterbos. ‘Want samen moeten we het doen,’ vult Elsinghorst aan. ‘Elkaar steunen, lokaal kopen, naar elkaar om blijven zien; Blief gezond!'


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Kunst en cultuur
  • 2000-nu
  • Oost Gelre
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl