Gelderse Landdag 2019

In de Lindenberg (Nijmegen)

Van: 15-11-2019 tot 15-11-2019
De Gelderse Landdag ontstond in de middeleeuwen uit de wens om elkaar te ondersteunen en te versterken. De moderne Landdag zet deze gedachte van samenwerking en onderlinge verbanden voort. Het doel van de Gelderse Landdag is een zeer brede groep historisch geïnteresseerden met elkaar in contact te brengen, zoals academici, conservatoren en archeologen, studenten, amateuronderzoekers en actieve leden van historische verenigingen. Kortom, de Gelderse Landdag is een dag voor iedereen die zich bezighoudt met de geschiedenis van Gelderland.

Op vrijdag 15 november 2019 vindt in Nijmegen de tweede Gelderse Landdag plaats in Theater De Lindenberg. Het thema van dit jaar is Oost/West. Met het thema Oost/West is de Gelderse Landdag tevens het startpunt van de voorbereidingen voor het grote Gelderse Erfgoedfestival in oktober 2020 in lijn met het thema van De Maand van de Geschiedenis van datzelfde jaar. Het belooft een dag vol verdieping, kennismaken en kennisdelen te worden. Dagvoorzitter Andrea van Pol neemt u mee door het sprankelende programma. Kom luisteren naar verhalenverteller Onias Landveld, key-notespreker prof. dr. Johan Oosterman en vele anderen. Lees mensen in plaats van boeken in de Human Library of ga mee op ontdekkingstocht in de Valkhofbunker tijdens het middagprogramma. En geniet mee van de performances van kunstenaars die erfgoed vertalen naar dans, muziek en literatuur. In de ochtend is er een plenair programma en in de middag kunt u kiezen tussen verschillende activiteiten. Er wordt plenair afgesloten met de uitreiking van de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs 2019! Kijk voor het volledige programma op de website van Erfgoed Gelderland.

Praktische informatie

Een ticket kost €15,- en is te verkrijgen door hier te klikken. Studenten kunnen een studententicket voor €5, – kopen. Dit ticket is alleen geldig op vertoon van een geldige studentenkaart.

Inloop vanaf 10.30 uur. Het programma start om 11.00 uur.

Voorafgaand aan de Gelderse Landdag vindt de Ledenraadsvergadering van coöperatie Erfgoed Gelderland plaats. Indien u als lid de ledenraadsvergadering bijwoont, kunt u in principe de Gelderse Landdag gratis bezoeken. U ontvangt dan een toegangsvoucher bij de start van de vergadering. Let op: maximaal twee gratis vouchers per organisatie. Komt u met meer personen naar de Ledenraadsvergadering, dan worden de extra vouchers achteraf in rekening gebracht.

 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streekgeschiedenis
  • 1900-1950
  • 1950-2000
  • Nijmegen
  • Rijk van Nijmegen

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl