Feest van Licht Museumpark Orientalis

Grootste Kerststal van Europa voor het laatst te zien bij Museumpark Orientalis

Datum

21-12-2018 t/m 6-1-2019

Op 21 december ben je van harte welkom tijdens Feest van Licht! En ook dan is de Grootste Kerststal van Europa te bezichtigen t/m 6 januari.

Grootste Kerststal van Europa voor het laatst te zien bij Museumpark Orientalis

Tijdens Feest van Licht (21 december 2018 t/m 6 januari 2019) is de grootste Kerststal van Europa voor het allerlaatst te bewonderen in Museumpark Orientalis vlakbij Nijmegen! Roel den Dulk en Fred van der Zwet zijn al vanaf 1999 bezig met het uitbouwen van hun Kerstdiorama. Wat ooit begon als een hobby, is nu uitgegroeid tot een groot succes waar jaarlijks vele bezoekers op af komen. De omvang is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 1800 mens- en dierfiguren, waaronder 600 mensen, 240 schapen en 40 engelen. Deze winter is het uw laatste kans om dit unieke diorama te aanschouwen!

Het Joodse dorp

In het Midden-Oosten is de bazaar, de overdekte markt, het bruisend hart van stad en dorp. Hier brengen marktkooplieden elke dag hun waar aan de man. Maar een bazaar is veel meer dan dat. Het is de plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar de laatste roddels worden uitgewisseld en waar samen koffie wordt gedronken. Zo’n oosterse bazaar vind je tijdens Feest van Licht in het Joodse dorp Beth Juda. Er zijn verschillende winkeltjes en een cafeetje, maar ook kun je een kijkje nemen bij de smid, de wolspinnerij, de worstenroker en de mandenmaker. Wil je zelf de handen uit de mouwen steken dan kan dat tijdens een van de workshops.

Heel bijzonder is de tuin met keramische bloemen bij de ingang van Beth Juda. We noemen ze Lievelingen. De Lievelingen zijn gemaakt door mensen voor mensen. Om iemand te bedanken, te gedenken of als blijk van liefde.

Romeinse straat

Kerstmis is het feest van de geboorte van Christus. En sinds mensenheugenis maken we er in deze donkerste dagen van het jaar vooral een gezellig feest van. We tuigen de kerstboom op, versieren ons huis en pakken uit met extra lekkere dingen. De hele familie treft elkaar tijdens het kerstdiner: misschien wel de gezelligste maaltijd van het jaar. Die ouderwetse gezelligheid vind je terug in de Romeinse straat.

Zeker voor kinderen is het hier één groot feest. Je kunt er knutselen of meedoen aan verschillende spelletjes en natuurlijk stap je in de mini-octopus op het plein. In de knusse winkeltjes kun je terecht voor kleine kerstcadeautjes en vanzelfsprekend is er warme chocolademelk en Glühwein. Je komt er dichters en verhalenvertellers tegen en verschillende koren zorgen voor de échte kerstsfeer. Hier kun je ook je kerstwens op een ster schrijven. Laat hem stralen in de kerstboom en wie weet komt jouw kerstwens wel uit!

Agenda

Bekijk hier alle activiteiten tijdens het Feest van Licht!

 

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl