Expositie | Jubilerend Hattems beeldhouwersgilde pakt uit in museum

Voerman Stadsmuseum Hattem

Van: 09-11-2023 tot 31-03-2024
Naast de expositie ‘Pareidolia’ met kunst van Daniel Douglas, presenteert het Voerman Stadsmuseum Hattem nu ook ‘De kunst van het weghalen’. Deze expositie toont werk van het Beeldhouwersgilde Hattem en onderstreept het 50-jarig bestaan van dit gilde.

Voor het ontstaan van het Hattemse beeldhouwersgilde moeten we terug naar 1973, toen er onder leiding van Henk Beernink beeldhouwlessen van start gingen. Beernink is nog altijd voor de groep actief. De kunstenaars zijn sinds 2016 verenigd onder de naam Beeldhouwersgilde Hattem e.o. en werken bij Steengoed Atelier Beernink. De zeer veelzijdige expositie in het museum biedt de beeldhouwers van de jubilerende vereniging de gelegenheid om zich aan een breed publiek te presenteren.

De beeldencollectie is te vinden in de expositieruimte die ligt tussen de Voerman junior-afdeling en de zaal met werk van Daniel Douglas. Beeldentuin De kunstenaars van het gilde exposeren overigens al enkele jaren een selectie van hun werk in de beeldentuin van het museum, die is gevestigd op de binnenplaats. Deze selectie in de buitenlucht wordt met enige regelmaat vernieuwd en dat is nu juist weer gebeurd.

Voor bezoekers die de beeldhouwkunst in het museum graag willen aanschouwen, is ook een bezoekje aan de beeldentuin zeker een aanrader. De expositie ‘De kunst van het weghalen’ is vanaf heden te zien en blijft tot en met 31 maart 2024 in het Voerman Stadsmuseum Hattem.

Wie meer wil bekijken en lezen over het beeldhouwersgilde kan terecht in het boek ‘50 jaar Beeldhouwen in Hattem’. Hierin wordt de geschiedenis van het gilde uitgebreid belicht. Onder meer verkrijgbaar in de winkel van het Voerman Stadsmuseum Hattem (€ 24,95).


Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Reserveer hier
  • Kunst en cultuur

  • Hattem

  • Tentoonstelling

  • Boekentip

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl