Expositie: De Fabeltjeskrant

Ontdek het in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur

Van: 01-07-2021 tot 31-12-2021
Wat is het Oude Ambachten & Speelgoed Museum blij dat ze weer open zijn en bezoekers mogen ontvangen! En… gelukkig is een testbewijs niet nodig. Uiteraard hebben de mensen van het museum, tijdens de periode dat ze dicht moesten, niet stil gezeten. Er is o.a. hard gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling over de Fabeltjeskrant die vanaf 1 juli in de expositieruimte is te bewonderen, je kunt deelnemen aan een nieuwe informatieve QR tocht en het oud Hollands Spellenplein is uitgebreid met nog meer ‘ouderwetse’ spellen!

Expositie de Fabeltjeskrant

Hebben we het over de Fabeltjeskrant, dan denk je vast aan Meneer de Uil. Of aan één van de andere bijzondere karakters uit het Grote Dierenbos zoals Lowieke de Vos (Hatsikidee) en de pinnige Juffrouw Ooievaar. Allemaal hebben ze menselijke trekjes en herkenbare problemen. De originele poppen en decorstukken uit de serie en nog veel meer zijn te zien vanaf 1 juli in de expositieruimte van het museum. Ook zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. 

Dagelijks ambachten live te bekijken

Het oud Hollands Spellenplein is uitgebreid met nog meer vermaak, wat dacht je van vier op een rij in een mega uitvoering, ringwerpen, boter, kaas en eieren, een haakse sjoelbak of ouderwets stokvangen? Ook heeft het museum het terras van de horeca stevig uitgebreid. Zo is er voldoende ruimte om met deze heerlijke zomerdagen buiten te genieten van koffie met gebak, een lunch of een lekker verkoelend drankje. En… tijdens de zomervakantie van 10 juli tot en met 5 september zijn er dagelijks diverse ambachten live te zien. Weet jij bijvoorbeeld hoe een boek wordt gerestaureerd? Of een glas in lood raam wordt gezet? Of hoe je zelf een touw kan maken? Kom dat ontdekken in Terschuur!

Raadpleeg voor de precieze openingstijden en verdere praktische informatie ook de website van het museum in Terschuur (Barneveld).


Relevante links

- Website museum

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl