Erfgoedfestival 2020 slaat brug tussen kunst en erfgoed

In de Maand van de Geschiedenis

Van: 27-09-2020 tot 25-10-2020
Tien topartiesten zijn voor het Erfgoedfestival 2020 op tien Gelderse erfgoedlocaties in residentie, waar zij zich laten inspireren door het thema Oost/West van de Maand van de Geschiedenis. De eindresultaten van hun verblijf – denk aan kunstwerken, muzieknummers, fotoreportages – worden online gepresenteerd tijdens de Maand van 27 september t/m 31 oktober. Tot die tijd is het maakproces te volgen via erfgoedfestival.nl.

Het online programma in het kort

27 september: Opening vanuit (een fysiek beperkt toegankelijk) Musis Arnhem met Typhoon en Jaap Robben (12.00-12.45)

4 oktober: Suzanne Liem, Anne Soldaat en Clean Pete

11 oktober: Farida Nabibaks en Roos Rebergen (Roosbeef)

18 oktober: Micha Wertheim en Marike Jager

25 oktober: Paulien Cornelisse en Akwasi

Zie voor alle exacte informatie de website van het Erfgoedfestival.

Jonge Gelderse talenten

De tien artiesten zijn niet de enigen die zich door het Gelders erfgoed laten inspireren. Vijf jonge Gelderse talenten verblijven ook op vijf bijzondere locaties. Zij gaan daar, net als de artiesten, aan de slag met het thema van de Maand: Oost/West. Hun resultaten zien we terug als voorprogrammering in het online festivalprogramma.

Ontdek de verhalen

Alvast zelf geïnspireerd raken door het thema Oost/West? Op erfgoedfestival.nl lees je verschillende verhalen van locaties die op een unieke manier 'aanhaken' op dit thema. Ontdek bijvoorbeeld de ontmoeting van het oosten en westen in de schilderijen van de Gebroeders Van Lymborch of wandel van oost naar west langs de wederopbouw van Nijmegen na de Tweede Wereldoorlog. Elke week verschijnen er nieuwe verhalen.

Blijf op de hoogte

Niets missen van het Erfgoedfestival?  Volg het festival op je favoriete social mediakanalen en meld je aan voor de festivalnieuwsbrief. Hier kun je ook aangeven of je meldingen wilt ontvangen als een artiest live gaat tijdens het festival.

Het Erfgoedfestival is een initiatief van Erfgoed Gelderland, een coöperatie van meer dan 200 erfgoedorganisaties in de provincie, en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland. Dit is het zesde festival. Kijk voor meer informatie en het online programma op de site van het Erfgoedfestival.

Credits foto's: (boven v.l.n.r.) Aards Marian Putman, Merlijn Doomernik, Frank de Ruiter, Lieke Romeijn, Felix Baumsteiger; (onder v.l.n.r.) Vilaingai, Marie Broeckman, Ruud van der Graaf, Charlie de Keersemaecker 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl