Ede Toen en Nu

Edese erfgoedorganisaties lanceren gezamenlijke website

Van: 18-05-2020 tot 15-06-2020
Begin mei is de vernieuwde website www.edetoenennu.nl gelanceerd: een mooi voorbeeld van lokale samenwerking tussen erfgoedorganisaties. De website bestond al, maar stond geheel in het teken van erfgoededucatie en was enkel bedoeld om lespakketten voor scholen aan te bieden. Eind 2018 is Cultura Erfgoed opgericht: een samenwerkingsverband tussen Edese erfgoedorganisaties, waaronder ook leden van Erfgoed Gelderland. Daarbij ontstond het idee om deze website te vernieuwen.

Overzicht en activiteiten

De website bedient naast de scholen en diens leerlingen ook inwoners, toeristen en andere geïnteresseerden in Edes erfgoed. De website presenteert niet enkel een overzicht van alle erfgoedorganisaties en musea in en rond Ede, maar biedt ook een activiteitenagenda en nog altijd lespakketten voor scholen. Op overzichtelijke wijze wordt de diversiteit van het Edes erfgoed voor inwoners en toeristen gecommuniceerd. Het fungeert als een etalage waarbij doorverwezen wordt naar eigen websites of contactgegevens. 

Erfgoededucatie voor het primair-onderwijs

Om de wereld om je heen te begrijpen is het nodig vertrouwd te zijn met verhalen uit het verleden. Deze verhalen zijn te herkennen en komen tot leven in (cultureel) erfgoed. Daarom bieden diverse erfgoedorganisaties en musea voor leerlingen van groep 1 t/m 8 erfgoededucatie aan. Op de website kunnen scholen zich direct aanmelden voor een bezoekles of kan er gebruik worden gemaakt van lessuggesties in de klas waardoor leerlingen kennis maken met gedenkwaardige historische gebeurtenissen van hun eigen woonplaats.

Erfgoed in vrije tijd

Voor wie in z’n vrije tijd graag monumenten bezoekt, tentoonstellingen bekijkt of geïnteresseerd is in historische lezingen hebben we goed nieuws. Vanaf mei kunnen erfgoedliefhebbers hun hart ophalen in de activiteitenagenda die wordt gevuld door erfgoedorganisaties en musea uit de gemeente Ede. Voor jong en oud wordt het aanbod op deze website gepresenteerd.

Klik hier om naar de website te gaan!


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streekgeschiedenis
  • 2000-nu
  • Ede
  • Veluwe

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl