Diverse Gelderse archieven verzamelen een tijdsbeeld van de coronacrisis

Coronacollecties bij Gelderse archieven

Diverse Gelderse archieven zijn bezig 'coronacollecties' op te bouwen, zodat er later een goed beeld beschikbaar is van het dagelijks leven tijdens de coronacrisis. Vaak kunt u zelf ook meewerken door foto's te uploaden. Lees meer in dit artikel en klik door naar het archief bij u in de regio!

Regionaal Archief Rivierenland

Het Regionaal Archief Rivierenland is bezig met het opbouwen van een coronacollectie. Zowel fysiek als digitaal materiaal is welkom: foto’s, films, notulen, verslagen, dagboekfragmenten, whatsappwisselingen, krantenartikelen, etc. Lees hier meer

Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe

Streekarchivariaat Noordwest Veluwe wil de beeldbank graag uitbreiden met uw foto’s over het thema Corona, om zo voor de toekomst een compleet beeld te kunnen geven van de impact van Corona op de Noordwest Veluwe. Daarom organiseert het SNWV een fotowedstrijd voor jong en oud, waarbij ook nog eens leuke prijzen te winnen zijn! Lees hier meer.

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

De medewerkers van het ECAL zijn er zelf mee aan de slag gegaan. De foto’s zijn te vinden in een speciale coronacollectie. Nu zijn de foto’s van ‘de eerste golf’ beschikbaar in de Beeldbank van het ECAL (klik hier). De collectie zal te zijner tijd, helaas, nog uitgebreid worden.

Mist u een archief in deze lijst dat wel actief is op dit gebied? Laat het ons weten op info@mijngelderland.nl


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl