De week van het Landschap

Door: Geldersch Landschap en Kasteelen

Van: 12-10-2019 tot 19-10-2019
Dit jaar bestaat Geldersch Landschap & Kasteelen maar liefst 90 jaar. Reden om extra uit te pakken met tal van activiteiten en excursies voor jong en oud. En… altijd is het startpunt bij een kasteel, de poort naar de natuur.

Voor alle activiteiten en excursies die GLK tijdens de Week van het landschap organiseert, kun je terecht bij één van de zeven kastelen die in deze periode zijn opengesteld. Er is echt van alles te beleven! Ontdek de groenten van vroeger samen met de tuinbaas van kasteel Doorwerth. Laat je verrassen door de meest heerlijke producten tijdens de streekmarkt op kasteel Rosendael. Luister naar een concert met middeleeuwse muziek in de ridderzaal van kasteel Ammersoyen. Maak prachtige fietstochten door het afwisselende Gelderse landschap rondom imposante kastelen. Of ga mee met een paddenstoelenwandeling of herfstwandeling samen met de boswachter.

Leuke kinderactiviteiten

Wil je er met de kinderen op uit tijdens de herfstvakantie? Geen probleem! Ook voor de kinderen wordt er heel veel georganiseerd. Op kasteel Ammersoyen mogen kinderen de code van de schatkist kraken of de gouden appel zoeken in de boomgaard van kasteel Doorwerth. Op zowel kasteel Ammersoyen en kasteel Hernen ontdek je hoe het leven van een ridder er uitzag. Kijk hoe een echt zwaardgevecht eraan toeging en laat zelf eens zien hoe handig je bent met een middeleeuwse pijl en boog. Of… kom met de hele familie genieten van een spannende én grappige balletvoorstelling van het sprookje de Kikkerkoning op kasteel Cannenburch. Maar... er is meer voor jong en oud!

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten hier.


Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl