De regionale website Verhaal tussen Maas en Waal voorziet in een grote behoefte

Streekgeschiedenis van Maas en Waal

Van: 03-05-2021
Gedurende het eerste kwartaal 2021 heeft deze website over de historie van Maas en Waal 2.965 unieke bezoekers opgeleverd. In 3.332 sessies zijn in totaal 7.222 pagina’s bekeken op de website. Deze website vertelt in vijftig vensters de geschiedenis van het Land tussen de rivieren (de gemeenten Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Maasdriel) met als verbindende thema’s het landschap, de macht en de economie. Ook aanverwante verhalen en profielen van beroemde Maas en Walers zijn hier te raadplegen. Onder meer door het canonvenster over de evacuatie en hoog water in 1995 is in januari jl. het bezoekersaantal extra gegroeid. Doel van de website is het promoten van de regio, het zijn van een informatiebron voor de inwoners van onze regio, voor toeristen en recreanten, onderwijsinstellingen, musea en bezoekerscentra.

Samenwerking maakt sterker

De samenwerking met de provinciale website mijnGelderland heeft tot meer bezoekers uit de hele regio geleid. Ook zijn de canonvensters van het Verhaal tussen Maas en Waal aangemeld bij het landelijk podium van de Canon van Nederland.

Veel mensen hebben via diverse webpagina’s van erfgoedinstellingen hun weg gevonden naar het Verhaal tussen Maas en Waal. We zien dan ook veel mensen doorklikken op de onderliggende links in de vensters. De bezoeker blijft lang op de website om veel pagina’s bekijken. Al met al een positieve ontwikkeling.

Cultuur en geschiedenis in het Land tussen Maas en Waal

Deze websites laten zien wat de regio in huis heeft. De zes gemeenten in het gebied tussen de Maas en Waal hebben veel te bieden. Beter nog, ze hebben gezamenlijk een prachtig gebied in de aanbieding. Volop water, groen, natuur, cultuurhistorie. Mooie fiets- en wandelroutes met leuke terrassen, musea, grotere en kleine attracties, verblijfsaccommodaties.

Het initiatief van een aantal gemeenten om een toerismebutton op hun gemeentelijke websites te plaatsen zal zeker bijdragen aan meer bezoekers aan het land tussen Maas en Waal. Wij juichen dit initiatief van harte toe. Samen de rug eronder zetten, niet ieder voor zich maar samen. Heel vaak is de gemeentelijke website namelijk het eerste contact als je de regio wilt bezoeken. Inmiddels zijn genoemde gemeentebesturen gevraagd om dit initiatief ook te ondersteunen. Wij hopen dat alle gemeenten een toerismebutton op hun gemeentelijke website opnemen.


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streekgeschiedenis
  • Rivierengebied
  • Rijk van Nijmegen

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl