Coronacollectie Regionaal Archief Rivierenland

Hulp gezocht!

Het coronavirus heeft een enorme impact op de samenleving. Om latere generaties te laten zien hoe het is om te leven tijdens een pandemie, bouwt het Regionaal Archief Rivierenland aan een Coronacollectie. Daarbij hebben we de hulp nodig van inwoners van het Rivierengebied. We roepen iedereen op om materialen in te sturen die het effect tonen van de coronacrisis op het dagelijks leven in het Rivierengebied.

Wat zoeken we?

Zowel fysiek als digitaal materiaal is welkom: foto’s, films, notulen, verslagen, dagboekfragmenten, whatsappwisselingen, krantenartikelen,… Denk aan materiaal over:

  • Beelden van de impact van het coronavirus op het straatbeeld en het persoonlijk en zakelijk leven, zoals videovergaderingen, beertjes in vensterbanken, bijeenkomsten op 1,5 meter afstand, ‘balkonfeestjes’,…;
  • coronamaatregelen in bijvoorbeeld winkels, bedrijven en verenigingsgebouwen;
  • corona-sfeeracties, zoals klappen voor de zorg, kunstacties en -manifestaties, steunbetuigingen die je als zorgmedewerker hebt gekregen,….

Hoe lever je materiaal aan?

We ontvangen al het materiaal bij voorkeur via het aanleverformulier.

Vragen over het aanleveren? Neem dan contact met ons op via coronacollectie@rarivierenland.nl of bel 0344 612 30 en vraag naar iemand van het team Coronacollectie. Samen komen we er zeker uit. 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl