Bezoek de bijen op kasteel Doorwerth!

Van: 22-06-2019
Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? Wat er gebeurt met de nectar en het stuifmeel? Op zaterdag 22 juni a.s. kunt u weer een bezoek brengen aan de bijenstal van kasteel Doorwerth.

Vroeger had een groot landgoed niet alleen een tuin en een boomgaard, maar ook een bijenstal. Daarom is in de boomgaard bij het kasteel een paar jaar geleden opnieuw een bijenstal geplaatst. Hiermee draagt het kasteel bij aan de instandhouding van de bijen, die het nu erg moeilijk hebben. Imkervereniging de Korenbloem beheert de stal en verzorgt de rondleidingen.

Met een mooie kap op en imkeruitrusting aan kun je veilig de bijenstal betreden. De rondleiding duurt een uur. U koopt uw toegangskaartje in het kasteel bij de balie in de winkel. Aansluitend of vooraf bestaat de mogelijkheid het kasteel te bezoeken.

Beschermende kleding is beschikbaar vanaf maat 128. Het is belangrijk dat er dichte kleding gedragen wordt (lange mouwen, lange broek, sokken). Gebruik geen parfum of andere sterke geuren. De minimumleeftijd is zes jaar.

Datum: 22 juni 2019
Aanvang: 14.00 en 15.00 uur
Kosten: €5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar €3,00 (exclusief entree kasteel). Donateurs Geldersch Landschap en Kasteelen € 3,00 op vertoon van jaarkaart.
Reserveren en e-tickets: www.glk.nl/doorwerth
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth, een bezit van Geldersch Landschap & Kasteelen, is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar Museum Veluwezoom, waar 19de en 20ste eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Bereikbaarheid
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij verkeerslichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Kasteel Doorwerth is niet bereikbaar per openbaar vervoer.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl