Beleef het verhaal van de verdwenen toren

Nieuwe publiekspresentatie op Kasteel Hernen

Van: 27-06-2020
Op 24 juni 2020 is de nieuwe publiekspresentatie op kasteel Hernen (gemeente Wijchen) geopend door de Commissaris van de Koning, John Berends. Vanaf nu is het verhaal van de verdwenen hoektoren voor publiek te beleven in de vorm van een audio-, film- en lichtshow. Tijdens deze meeslepende belevenis maak je kennis met de achttiende-eeuwse bewoners van het kasteel en het drama dat zij hebben doorstaan.

Nieuwe spectaculaire beleving

De nieuwe publiekspresentatie is onderdeel van een rondleiding in het kasteel met een pratende lantaarn. Die neemt je mee naar een zolder die tot nu toe gesloten bleef en waar je nu de nieuwe show kunt zien én horen. Voor een bezoek aan het kasteel met een rondleiding door de pratende lantaarn moet op de website van kasteel Hernen een tijdslot worden gereserveerd.

Terugkeer van de hoektoren

Over de herbouw van de verdwenen hoektoren (ook wel donjon genoemd) werd al lang gesproken. Voor- en tegenstanders van de herbouw hebben zich tijdens een symposium in 2015 gebogen over het dilemma. Het was toentertijd een trending topic op Twitter. Het merendeel van de reacties was positief over de herbouw. De toren komt dan ook terug. Echter niet in fysieke staat, maar in virtuele vorm.

Jubileumjaar

Kasteel Hernen is in 1940 geschonken aan Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen die in datzelfde jaar is opgericht. Kasteel Hernen was daarmee het 1e bezit van de stichting die daarna voor vele kastelen en monumenten in Gelderland een vangnetfunctie vervulde en nog steeds vervult. De nieuwe publiekspresentatie over de verdwenen hoektoren is een van de jubileumactiviteiten in het jaar dat we 80 jaar Gelderse kastelen vieren.


Relevante links

- Reserveren

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl