Beleef Apeldoorn online

Erfgoedplatform Apeldoorn

Van: 13-01-2021 tot 31-01-2021
Het coronavirus laat het lijken alsof de wereld stilstaat. Erfgoed en geschiedenis staan echter nooit stil, digitaal valt enorm veel te beleven! Erfgoedplatform Apeldoorn presenteert hieronder een aantal tips voor het online beleven van de historie en het erfgoed van Apeldoorn en omstreken.

21/1: Herdenking Het Apeldoornsche Bosch

Ondanks de beperkingen wil het herdenkingscomité toch op een waardige manier stilstaan bij de slachtoffers van Het Apeldoornsche Bosch en het Peadagogium Achisomog. We herdenken de 1278 slachtoffers 1278 keer, zij ‘die ons zo bitter, bitter zijn ontnomen’. Het comité houdt de herdenking in de vorm van een herdenkings-film, waarin scholen, zorginstellingen, Opperrabbijn Jakobs en de burgemeester van Apeldoorn een bijdrage leveren. RTV Apeldoorn helpt om deze film te maken. In de film zal een registratie van de kranslegging te zien zijn op 21 januari door de burgemeester van Apeldoorn.
De herdenkingsfilm is vanaf 22 januari te zien via een link op www.apeldoornschebosch.nl onder ‘Nieuws’.

IVN Wandelingen

IVN Apeldoorn (Vereniging Voor Natuureducatie) heeft een aantal routes waar ook aandacht aan erfgoed wordt besteed. Je kunt ze allemaal zelfstandig wandelen of fietsen aan de hand van een beschrijving of via de IVN Routes app. Ga dus zelf op stap en kies uit onder andere Koninklijke Voetstappen (18km), Langs Koppelsprengen en Salamandergat (6km) en de Heldring - Hoenderloo route (6 km). Via de gratis IVN Routes app op je smartphone zie je waar je bent op de route en waar je heen moet. Verdwalen is er niet meer bij. En je hebt je eigen IVN-natuurgids op zak. Lees hier meer informatie!

Historische filmbeelden

Een tip om Apeldoorns erfgoed vanachter het bureau te beleven is het YouTube-kanaal van CODA. Hierop staat een playlist 'CODA Archief' met 24 films en fragmenten uit de collectie. Goed voor bijna anderhalf uur film kijken. De playlist vindt u hier.

Verbouwing Het Loo

Er is afgelopen jaar hard gewerkt aan de vernieuwing en verbouwing van paleis Het Loo. Je kunt twee splinternieuwe video's bekijken die een bijzonder 2020 in beeld brengen. Zie hier de video over de ondergrondse uitbreiding en hier die over de ontdekkingen die tijdens de verbouwing werden gedaan.

Digitale verhalentafel

De CODA Verhalentafel is dé plek om samen herinneringen over Apeldoorn op te halen, te delen en vast te leggen. Omdat we elkaar niet kunnen ontmoeten, is de CODA Verhalentafel nu op Facebook te vinden. Heb je zelf een bijzonder verhaal, bijzondere herinnering of foto? Deel het dan op deze pagina.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Vrije tijd
  • Streekgeschiedenis
  • 2000-nu
  • Apeldoorn
  • Veluwe

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl