Aftermovie Erfgoedfestival

Het Erfgoedfestival 2020 in 3 minuten!

Vijftien erfgoedlocaties, tien topartiesten en vijf Gelderse talenten, dat waren de ingrediënten voor het Erfgoedfestival Gelderland. De artiesten, waaronder Typhoon, Jaap Robben en Paulien Cornelisse, hadden zich voor het festival laten inspireren door het thema Oost/West en verschillende Gelderse erfgoedlocaties, waar zij afgelopen zomer verbleven. De vijf Gelderse talenten verzorgden het voorprogramma.

Aftermovie van het Erfgoedfestival

Al de bijzondere en verrassende eindresultaten komen nu samen in de Aftermovie van het Erfgoedfestival 2020, gemaakt door Gus Wickerhoff.

Het Erfgoedfestival startte op 27 september met een livestream vanuit Musis Arnhem. Dit was tevens de aftrap voor de Maand van de Geschiedenis. Gedurende de maand oktober verschenen er elke zondag nieuwe online optredens. “We wilden heel graag de blik van kunstenaars vangen op ons erfgoed. Gelderland heeft erfgoed van nationale en soms zelfs internationale kwaliteit en daar doen we soms een beetje te bescheiden over”, vertelt festivaldirecteur Mijke Pol over de missie van het Erfgoedfestival. De opzet van het Erfgoedfestival was deze zesde editie totaal vernieuwd: erfgoed verbonden met kunst, gezien door de ogen van de kunstenaar en in uiteenlopende vormen vertolkt; variërend van dans, zang, spoken word en voordrachten tot fotografie, cabaret en betoog.

Een festival volledig online

Anders was ook dat het festival geheel online plaatsvond. Niet alleen vanwege corona; ook in de eerste plannen, vóór corona, was het online-aspect al een belangrijke vernieuwing. Dit gaf erfgoedlocaties de gelegenheid zich op bijzondere wijze online te presenteren om daarmee een breder en nieuw publiek te bereiken. Directeur van Flipje en Streekmuseum Tiel, Alexandra van Steen, onderschrijft dit: "Wij hebben als museum veel reacties gekregen op het festival, digitaal, mail, telefoontjes maar ook bezoek". De website van het Erfgoedfestival trok ruim 14.000 bezoekers en meer dan 4000 volgden de social media van het festival.

Op erfgoedfestival.nl is alles terug te kijken. Op de verschillende artiestenpagina’s zijn de optredens te zien, maar ook nagesprekken, reacties van de residentielocaties en de making-of video’s. Verder staan op de website van het festival ook de videoclips van de Gelderse talenten en alle Oost/West-verhalen van aangehaakte erfgoedorganisaties. Nog niet genoeg van het Erfgoedfestival? Lees dan ook de blogs die festivaldirecteur Mijke Pol schreef over o.a. het festival in coronatijd, de opening op 27 september en de bijzondere vormgeving.

Over het Erfgoedfestival

Het Erfgoedfestival is een initiatief van Erfgoed Gelderland en wordt ondersteund door de Provincie Gelderland. Deelnemende artiesten: Farida Nabibaks, Akwasi, Jaap Robben, Typhoon, Suzanne Liem, Roos Rebergen, Marike Jager, Paulien Cornelisse, Micha Wertheim, Anne Soldaat & Clean Pete. Deelnemende Gelderse talenten: Mr. Weazley, Ischa den Blanken, Ibrah Silas Jackson, Jahlynn Kalkman, Cassandra Onck.

 

 

 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl