Activiteitenoverzicht Kasteel Doorwerth

Veel te doen in oktober!

Van: 07-10-2019 tot 27-10-2019
In oktober is er van alles te doen op kasteel Doorwerth. Hieronder een overzicht.

 • Speciale klusjesdagen op 16 en 23 oktober (11:00 - 17:00)! Tijdens de klusjesmiddagen kunnen kinderen de kasteelheer en kasteeldame helpen met hun taken. Het zijn geen saaie of stomme klusjes, het zijn juist leuke en soms spannende, en zeker nuttige ‘Kasteelse klusjes’ om te klaren. Bij de kassa krijgen de kinderen de klussenlijst mee. Reserveren is niet nodig. Naast reguliere toegang zijn er geen extra kosten.
 • 27 oktober (11:00 - 17:00): toevallige ontmoetingen met voormalige kasteelbewoners! Een ontmoeting met Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of één van haar kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakel zijn weer aan ’t werk in de oude keuken en wellicht komt u de baron zèlf tegen. Ook de eerste bewoner, de middeleeuwse Berend van Dorenweerd, loopt wel eens door het kasteel. Schellart van Obbendorf, de man die het kasteel zó mooi maakte dat hij er zelf aan failliet ging, vertelt zijn verhaal in de  ridderzaal. En die meneer die buiten aan het schilderen is, is dat …., nee, maar dat is Theophile de Bock! Geschikt voor alle leeftijden, geen extra kosten.

 • Workshop: ontdekkend schrijven (26 oktober). Reserveren via boekenpad@gmail.com of 0620534232. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen aan deze schrijfworkshop. Tip: Van schrijven in de buitenlucht kun je afkoelen, denk aan warme, waterdichte kleding en goed schoeisel. Bij slecht weer schrijven we in het kasteel. Kosten €95, duur: 6 uur (11:00 - 17:00).
 • Zaterdag 19 oktober om 14:00 lezing van natuurbeschermer, verteller en fotograaf Koos Dansen. Reserveren hier, extra kosten €3,50.
 • 15 en 22 oktober (14:00 - 16:00) : Appelbollen maken en speciale speurtocht! Terwijl de appeltjes in de oven zitten kan het kasteel bezocht worden aan de hand van een leuke appelspeurtocht. Daarna is het smullen geblazen van je eigengemaakte appelbol! De speurtocht waarbij je op zoek gaat naar de verborgen appels in het kasteel is ook te doen zonder deze workshop. Je koopt de speurtocht tegelijkertijd met je toegangskaartje! Reserveren kan via doorwerth@glk.nl
 • Klimmen en dalen over de stuwwal is een stevige inspanning. Voor wie hier zin in heeft organiseren de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op zondag 13 oktober een stuwwalwandeling vanaf kasteel Doorwerth. Het hoogteverschil is wel 40 meter. De stuwwal is een overblijfsel van de ijstijden. De boswachters zullen de wandelaars wijzen op een aantal overblijfselen uit deze tijd. In de loop der eeuwen is dit gebied steeds bewoond geweest. De hoogte en het uitzicht over de rivier en het omliggende terrein waren van strategisch belang. De tocht gaat langs het vroegere gehucht Doorwerth, de Hunnenschans en het Dunoplateau. Onderweg komt men ook door dichte bossen, afgewisseld door fraaie vergezichten. Inspelend op wat de wandelaars tegenkomen vertellen de boswachters verhalen van het gebied.

  Start: 14.00 uur bij de ophaalbrug van kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten of Job Laan, tel. 06-83179965. Ook op 16 oktober is er een stuwwalwandeling vanaf Kasteel Doorwerth. Die begint om 13:30.

 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

 • Landschap
 • Kunst en cultuur
 • 1900-1950
 • Renkum
 • Arnhem

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl