Activiteiten: Gelredag in Slot Loevestein

Dag vol activiteiten op zaterdag 28 augustus!

Van: 28-08-2021 tot 28-08-2021
In samenwerking met Erfgoed Gelderland en Omroep Gelderland, staat Slot Loevestein gedurende de laatste Gelredag van deze zomer in het middelpunt. Op deze zaterdag zal René Arendsen van Omroep Gelderland live verslag doen van de activiteiten in het museum. De activiteiten vinden plaats tussen 10:00 en 15:00 uur.

Museumbezoek met de sleutel

Met de persoonlijke sleutel kun je zelfstandig het kasteel verkennen, presentaties starten en verhalen ontsluiten. Professionele gidsen zijn in het kasteel aanwezig om je vragen te beantwoorden; uiteraard op veilige afstand. Waar mogelijk vertellen ze je mooie verhalen. Loevestein is ook een archeologische site. Met de persoonlijke sleutel bezoek je ook de expositie 'Opgegraven'. Hier zijn sporen te vinden van de vroegere bewoners. Zij vertellen verhalen over het leven in de voorbije eeuwen. Meer informatie vind je op de website van Slot Loevestein.

Expositie 400 jaar Hugo de Groot

Kruip niet alleen in de boekenkist, maar ook in het hoofd van Hugo de Groot. In voormalige staatsgevangenis Loevestein ontdek je hoe de ontsnapping op oneindig veel manieren verbeeld is in film, fotografie en beeldende kunst. Ook kun je zelf een kijkje nemen in een boekenkist. En als muren konden praten? Wat zouden ze dan vertellen over Hugo de Groot en zijn levensloop. Dat ontdek je in de voormalige cel, dé kamer waar Hugo de Groot gevangen zat.

Als klapstuk wandel je letterlijk door een universum van gedachten en wordt de koppeling naar de actualiteit gemaakt. Bekijk hoe experts als astronaut André Kuipers, theoloog des vaderlands Almatine Leene en Tessa Beeloo, coördinator humanitair oorlogsrecht Rode Kruis actuele kwesties vanuit Hugo’s gedachtegoed belichten, zoals: Van wie is mars? Bestaat er een rechtvaardige oorlog? Hier ontdek je ook wat discoballen en het gedachtegoed van Hugo met elkaar te maken hebben. Op elk heel uur, ten slotte, wordt het verhaal van de ontsnapping van Hugo verteld. Meer informatie vind je op de website van Slot Loevestein.

Slot Loevestein is tijdens de Gelredag gratis toegankelijk voor de mensen die via deze link reserveren.


Kenmerken

  • Kunst en cultuur
  • Personen
  • Kinderen
  • 1600-1700
  • 1500-1600
  • Zaltbommel
  • Musea
  • Rivierengebied

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl