Activiteiten: Gelredag in Kasteel Huis Bergh

Dag vol activiteiten op zaterdag 21 augustus

Van: 21-08-2021 tot 21-08-2021
In samenwerking met Erfgoed Gelderland en Omroep Gelderland, staat Kasteel Huis Bergh op deze Gelredag in het middelpunt. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Op deze zaterdag zal René Arendsen van Omroep Gelderland live verslag doen van de activiteiten in het museum. Bezoekers moeten een gratis kaartje gereserveerd hebben, dit kan via de link op deze pagina. De tijdsblokken starten om 10.00 uur, en het laatste blok start om 15.00 uur.

Kinderactiviteiten

Vanaf 11.00 uur zijn er kinderactiviteiten in Kasteel Huis Bergh ter gelegenheid van deze Gelredag. 

Lezingen

Rechts van de toegangspoort naar Huis Bergh staat aan de Hof van Bergh 2 de protestantse kerk van 's-Heerenberg. In deze kerk zijn tijdens de Gelredag vier lezingen. Twee van dr. Hanneke van Asperen en twee van prof. dr. Johan Oosterman. Per lezing kunnen 27 mensen de zaal in.

Tentoonstelling

Bezoekers van de Gelredag kunnen ook de tentoonstelling 'De kracht van kronieken' bekijken. In 2017 kocht Kasteel Huis Bergh een uitzonderlijk handschrift met een imposante verzameling geïllustreerde kronieken, of geschiedverhalen. Elke afzonderlijke kroniek is voorzien van een gekleurde tekening. Een ervan laat het wapen zien dat Willem II van den Bergh sinds 1442 voerde. Dit handschrift staat centraal in de tentoonstelling.

Een gratis kaartje reserveren is verplicht. Dat kan via deze link.

Onderdeel van de zeven Gelredagen

In de zomervakantie organiseert Omroep Gelderland samen met Erfgoed Gelderland en de musea op zaterdagen in juli en augustus een Gelredag. Dit is een dag vol activiteiten in een Gelders museum. In totaal vinden er in juli en augustus zeven Gelredagen plaats op zeven verschillende erfgoedlocaties verspreid over de provincie Gelderland. Samen vertellen deze musea een deel van het Verhaal van Gelderland van prehistorie tot nu.

De Gelredagen worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Kunst en cultuur
  • 1000-1500
  • Montferland
  • Liemers

Plaats

Location on map

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl