Activiteit | Unieke rondleiding Nationale Museumweek

Kasteel Ammersoyen

Van: 01-04-2023 tot 07-04-2023
Tijdens de Nationale Museumweek kunnen Museumkaarthouders gratis deelnemen aan een rondleiding bij kasteel Ammersoyen. Daarnaast is er een leuk extraatje: historische bouwfragmenten die het afgelopen jaar zijn geconserveerd, worden nu getoond tijdens de Nationale Museumweek.

Tijdens de Museumweek Kasteelrondleiding op 1, 2, 5, 6 en 7 april 2023 laat een gids de mooiste vertrekken, muurtrappen en torens van kasteel Ammersoyen zien. Onderweg horen deelnemers aan de speciale rondleiding de mooiste verhalen uit de geschiedenis van het kasteel.

Verhaal van de baron en kleurrijke bouwfragmenten 

Eén van die verhalen krijgt tijdens deze rondleiding speciale aandacht, namelijk dat van de 19de-eeuwse flamboyante baron Arthur de Woelmont. Voordat schulden hem noodzaakten het kasteel te verkopen - dit jaar precies 150 jaar geleden - liet hij het kasteel verfraaien. Latere eigenaren konden zijn smaak minder waarderen. Gesloopt en verguisd belandden middeleeuws ogende leeuwtjes, draken en riddertjes op de zolder van het kasteel tot ze in 2022 met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds geconserveerd konden worden. Tijdens de Museumweek Kasteelrondleiding krijgen de deelnemers de eerste resultaten zien!

Museumkaartactie

Vanwege de Nationale Museumweek kunnen Museumkaarthouders gratis deelnemen aan deze rondleiding. Daarnaast krijgen ze op vertoon van hun e-ticket 20% korting op een lunch of een tweede kopje koffie gratis in Horecagelegenheid het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel.

 

Datum: zaterdag 1, zondag 2, woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 april 2023

Tijden: 11.30 en 14.00 uur

Tijdsduur: 75 minuten

Entree: volwassenen €16,50, kinderen t/m 18 jaar €8,00, donateurs GLK €3,00, Museumkaarthouders gratis op vertoon van geldige pas (Museumweek actie).  

Reserveren: is noodzakelijk door vooraf e-tickets te boeken via www.glk.nl/ammersoyen  

Horeca: op vertoon van e-ticket 20% korting op lunch of een 2e kopje koffie gratis bij horecagelegenheid Koetshuis Kasteel Ammersoyen op de voorburcht.

 


Relevante links

- www.glk.nl/ammersoyen

Vond u dit artikel nuttig?

Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Boek je tickets hier!
  • Landschap

  • Streekgeschiedenis

  • 1000-1500

  • 1800-1900

  • Maasdriel

  • Rondleiding

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl