Activiteit | Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de Bibliotheek Zutphen en Wijkcentrum Waterkracht

BIJ de bieb

Van: 03-06-2023
Kom op zaterdag 3 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek Zutphen of Wijkcentrum Waterkracht waar de allerjongste bezoekers samen met hun ouders, verzorgers of opa en oma een extra hartelijk welkom krijgen. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn.

Boekstartdag bij de bieb

De Bibliotheek in Zutphen organiseert leuke activiteiten voor de kleintjes. Zo is er Ouder en Kind Yoga, een peuterquiz en zijn er voorleesmomentjes. Alle kinderen zijn samen met hun (groot)ouders en/of verzorgers welkom voor een van deze activiteiten. Je kunt gewoon binnenlopen. We lezen meerdere keren een leuk en kort verhaaltje voor.

Boekstartdag bij Wijkcentrum Waterkracht

Bij Wijkcentrum Waterkracht organiseren we ook een Boekstartdag. Van 11.00 tot 13.00 zijn de kleintjes en hun (groot)ouders welkom om te luisteren naar voorleesverhalen in diverse talen. Ouders en vrijwilligers lezen voor in hun thuistaal. Denk aan bijvoorbeeld Chinees, Pools en Spaans, maar ook Nederlands uiteraard. Spontane voorlezers (in welke taal dan ook) zijn van harte welkom en hierbij uitgenodigd! Naast deze voorleesmomentjes zijn er ook gezellige beweeg- en muziekspelletjes.

Samenwerking

De Boekstartdag bij de Bibliotheek en Waterkracht staat ook in het teken van ervaringen uitwisselen met andere ouders. Denk aan voorleeservaringen, boekentips, het opdoen van inspiratie over leuke (letter)spelletjes of andere zaken waar je tegenaan loopt. De Bibliotheek is blij dat de vele vrijwilligers daarom ook aanwezig zijn bij deze Boekstartdag.

Boekstart

Boekstart kennen jonge ouders misschien van het gratis oranje koffertje. Ouders worden met BoekStart in de Bibliotheek, het consultatiebureau en de kinderopvang voorgelicht over het belang van lezen en aangemoedigd om hun kinderen zo jong mogelijk (vanaf circa 3 maanden) in aanraking te brengen met boeken en om samen met boeken bezig te zijn. Op zaterdag 3 juni wordt er landelijk aandacht geschonken aan voorlezen door middel van een landelijke Boekstartdag.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 3 juni 2023

Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2

  • Ouder & Kind Yoga voor peuters van 2 tot 3,5 jaar (van 9.30 tot 10.00 uur)
  • Ouder & Kind Yoga voor kleuters van 3,5 tot 5 jaar (van 10.30 tot 11.15 uur)
  • Voorlezen vanaf 11.30 tot 12.30 uur

Wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106

  • Voorlezen vanaf 11.00 tot 13.00 uur

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie is na te lezen via de agenda op www.bij debieb.nl.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

  • Kunst en cultuur

  • Kinderen

  • Onderwijs

  • Zutphen

  • Kinderactiviteit

  • Workshop

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl