Activiteit | Bellenblaasfestijn op Loevestein

Slot Loevestein

Van: 06-07-2024 tot 01-09-2024

Deze zomer staat er iets heel speciaals op het programma bij Slot Loevestein: een waar bellenblaasfestijn! 6 juli en 7 juli én 24 en 25 augustus kunnen bezoekers genieten van een betoverende ervaring vol bellen en bubbels.

MAAK JOUW EIGEN BUBBEL

Bellen blazen is natuurlijk leuk. Maar hele grote bellen blazen is nog veel leuker! Ontdek de geheimen achter het maken van gigantische bellen en bewonder de demonstraties van een echte bellenblaaskunstenaar. Laat je betoveren door de mooie vormen en kleuren van de reusachtige bellen die door de lucht zweven.

Natuurlijk mogen bezoekers ook zelf experimenteren. Voor kinderen is bellenblazen een magische wereld, ze kunnen hun eigen bellen creëren, bepalen welke kant ze op zweven of ze juist kapot prikken. Door verschillende manieren uit te proberen kunnen er vele soorten bellen gemaakt worden, van kleine tot grote, met verschillende vormen en patronen. Een uniek, vrolijk zomeruitje voor iedereen!

De bellenblaas die wordt gebruikt laat geen vlekken achter op de kleding en is biologisch afbreekbaar. Desalniettemin wordt er aangeraden om kleding aan te trekken die nat mag worden.

TENTOONSTELLING 'TEGENPOLEN | VERSCHILLEND VERBONDEN'

Is er naast zwart en wit ook een grijs gebied? Kun je allebei naar hetzelfde kijken en toch iets anders zien? De tentoonstelling ‘Tegenpolen’ zet je aan het denken en laat je zien dat je iets ook van een andere kant kunt bekijken. Je wordt uitgedaagd om uit je bubbel te stappen! Dit idee vormt ook de inspiratie voor het bellenblaasfestijn. Ontdek de inspirerende tentoonstelling tijdens je bezoek en zie hoe we, ondanks onze verschillen, toch verbinding kunnen zoeken met elkaar.

ZOMERVAKANTIE

De hele zomervakantie worden er activiteiten georganiseerd op Loevestein. Kom bijvoorbeeld naar het middeleeuwse kampement en ontdek het dagelijkse leven van de bewoners. Bewonder de middeleeuwse sfeer in de vesting, zie hoe de ridders leefden en leer meer over hoffelijkheid. Volg een les van de kasteelschutter en verbeter je schietkunst, of kom naar de ridderschool en test je vaardigheden. De Meyden van Loevestein nemen je mee naar vervlogen tijden en laten je kennis maken met middeleeuwse ambachten, gebruiken en gewoonten. Bekijk de website voor alle data en activiteiten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

In de zomervakantie, van 6 juli t/m 1 september, is Loevestein elke dag open van 10:00 – 17:00 uur. Het bellenblaasfestijn vindt plaatst op 6 en 7 juli, en 24 en 25 augustus tussen 11.00 en 15.00 uur. Een kaartje koop je online of aan de kassa, de museumkaart, Vriendenloterij VIP-pas en vestingpas zijn geldig. Alle activiteiten zijn inbegrepen bij je entree. Kijk voor alle informatie, data en activiteiten op de website, www.slotloevestein.nl/agenda/zomervakantie.


Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Reserveer hier je tickets!
  • Bestuur

  • Landschap

  • Tachtigjarige oorlog

  • Zaltbommel

  • Tentoonstelling

  • Kinderactiviteit

  • Buitenactiviteit

Relevante links

Verwante collectiestukken

Ga naar CollectieGelderland

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl