Activiteit | Archeologiedagen kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen

Van: 14-06-2024 tot 16-06-2024

Neem tijdens de Archeologiedagen op 14, 15 en 16 juni een kijkje in Schervenlab van kasteel Ammersoyen. Hier puzzelen vrijwilligers en archeologen de vele duizenden scherven uit de slotgracht aan elkaar. Kom je meepuzzelen? Natuurlijk bekijk je gelijk ook het kasteel met de nieuwe publiekspresentatie.

Tijdens de restauratie van het kasteel in de vorige eeuw werd de kasteelgracht van Ammersoyen uitgegraven. Er kwamen duizenden scherven en voorwerpen tevoorschijn die door de eeuwen heen op het kasteel zijn gebruikt. Het bleek de grootste archeologische grachtvondst ooit bij een kasteel in Nederland gedaan!

Tientallen jaren lag deze archeologische collectie opgeslagen op de kasteelzolders. Totdat in 2023 het Schervenlab van Ammersoyen openende. Hier werken nu vrijwilligers en archeologen onder het oog van bezoekers om de scherven te determineren en aan elkaar puzzelen.

Zelf meepuzzelen

In het Schervenlab kom je letterlijk in aanraking met zes eeuwen kasteelleven. Bekijk er de archeologische vondsten, puzzel zelf met scherven op de magneetwand of kijk mee met het werk van de vrijwilligers. Ze vertellen je graag meer over hun werk. En wie weet mag je zelf wel meepuzzelen!

Mythen over de middeleeuwen

Natuurlijk bekijk je gelijk het kasteel met de nieuwe publiekspresentatie. Tijdens je tocht door deze middeleeuwse waterburcht ontdek je de geheimen van het kasteel én de mythen over de middeleeuwen. Bezoek zeker ook de brouwkelder met de recent opgegraven originele middeleeuwse brouwoven én de museumzaal want daar zijn de topstukken uit de archeologische collectie te zien.

Datum: vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024
Tijd: 11.00 tot 17.00 uur
Entree: Een bezoek aan schervenlab is gratis bij een entreeticket voor het kasteel. Volwassenen €14,50, kinderen €5,00, donateurs GLK en museumkaarthouders gratis op vertoon van geldige pas.
Reserveren: niet nodig
Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden
Link website: https://www.glk.nl/activiteiten/kasteelactiviteit/archeologiedagen


Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Bestel hier je tickets
  • Archeologie

  • Streekgeschiedenis

  • Maasdriel

  • Workshop

  • Nieuws

  • Kinderactiviteit

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl