024geschiedenis Nijmegen

Maand van de Geschiedenis

Van: 16-10-2020 tot 18-10-2020
Tijdens de Maand van de Geschiedenis zal historisch Nijmegen ook dit jaar weer alles uit de kast trekken voor een weekend vol leuke en leerzame evenementen, met als thema dit jaar: Oost/ West. Met het oog op de huidige maatregelen zal het dit jaar een andere editie worden dan voorgaande jaren, maar dat zal niet in de weg staan van de verschillende artikelen, films en live streams die dit jaar online zullen verschijnen. Daarnaast is de pop-up tentoonstelling gedurende de hele maand wél fysiek te bezoeken in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Activiteiten

Valkhofkwartier

Diverse partijen in het huidige Valkhofkwartier slaan de handen ineen om een speciale livestream te presenteren op zondag 18 oktober. Live van 12.00-13.00 uur. In de livestream vertellen we u binnen het jaarthema oost-west meer over de geschiedenis van deze unieke plek. Het programma zal bestaan uit interviews, achtergrond films en muziekfragmenten. Alles wordt digitaal aangeboden.

Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz

In de twaalfde editie van de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz kan je in een team van maximaal vijf personen jullie historische kennis testen. Gaat jouw team er met de winst vandoor? Een beperkt aantal teams kan – onder voorbehoud - fysiek deelnemen in de historische Thiemeloods. Denk je eerder ‘Oost west, thuis best’? Deelname vanuit huis is ook mogelijk! Via een livestream mis je niets van de gebruikelijke spanning en sensatie. De antwoorden vullen jullie als team digitaal in. 

Kijk voor een actueel overzicht van alle activiteiten op de website van 024 geschiedenis.

Pop-up museum

Tijdens de Maand van de Geschiedenis, oktober, zal er ook een pop-up museum staan in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Het thema van dit museum is aansluitend bij het thema van de Maand: Oost-West, en toegespitst op Nijmegen. Dit pop-up museum haakt ook aan bij het Erfgoedfestival van Erfgoed Gelderland. Op de website van het Erfgoedfestival zijn nu alvast een drietal aanhaakverhalen te lezen, over onderwerpen die terugkomen in de pop-up tentoonstelling in het Huis in oktober. Dit zijn:


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl