Schatkamer Gelderse Grafheuvels op kasteel Cannenburch sluit 1 november De laatste kans om het geheim van de Gelderse Grafheuvels te ontdekken

Grafheuvelexpositie Cannenburch

Datum

t/m 31-10-2017

In het prachtige landschap van de Veluwe liggen zo’n zevenhonderd grafheuvels. Deze archeologische monumenten uit de prehistorie zijn nu nog zichtbaar. Hoewel de archeologische rijkdom van de Veluwe bij de meeste mensen niet zo bekend is, geldt het onder archeologen als een schatkamer op het gebied van grafheuvels. De vondsten die hier gedaan zijn geven inzicht in het leven, de gebruiken en de rituelen van de prehistorische bewoners.

Door een samenwerking tussen het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en de gemeente Epe is deze schatkamer in 2017 te bezichtigen op kasteel Cannenburch. Inclusief een aantal particuliere vondsten die normaal niet zichtbaar zijn voor het publiek. 

Deze schatkamer in het Bouwhuis naast kasteel Cannenburch is nog te bezoeken t/m 31 oktober 2017. Uw laatste kans om het geheim van de Gelderse Grafheuvels te ontdekken en daarom vanaf vrijdag 1 september ook te bezoeken met alleen een entreekaartje voor het Bouwhuis.


Schatkamer Gelderse Grafheuvels; 1 september t/m 31 oktober 2017. Geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur.

Entree Bouwhuis: € 2,00, t/m 18 jaar gratis. Donateurs en Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het Bouwhuis en het kasteel. Meer informatie: www.glk.nl/cannenburch .

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Reageer op dit verhaal

Stuur hier een reactie op bovenstaand verhaal. Je hoeft niet per sé in te loggen bij Disqus, een bijdrage leveren als gast is ook mogelijk. Vul wel altijd een e-mailadres in. Aanvullende afbeeldingen plaatsen, kan ook, mits rechtenvrij.

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl