Ambachtelijk snoep maken

Suikerbakken en walsen

De ambachtelijke manier van snoep maken staat op het punt te verdwijnen. In Doesburg wordt dit nog wel gedaan: wat begon met een steelpannetje in de keuken is uitgegroeid tot een volwaardige suikerbakkerij waar jong en oud vanuit de winkel mee kan kijken naar het proces.

Het suikerwerk wordt aan de kook gebracht, vervolgens uitgegoten op een marmeren plaat daar afgekoeld tot een plak deeg. In een antieke wals wordt de plak gedraaid door rollen met een vorm, bijvoorbeeld een balletje of een partje fruit. Uit die wals rolt dan een plaat met lekkernijen die na afkoelen loskomen van de plaat. Bekijk op onze website het filmpje van Een Wagen Vol Verhalen over de snoepwinkel. 

 


Rechten

CC-BY-NC

  • Een wagen vol verhalen

  • Industrie

  • Doesburg

  • Achterhoek

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl