MuZIEum MuZIEum opent je de ogen

MuZIEum


muZIEum Nijmegen

Hoe is het nou écht om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het vooral zelf. Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Ontdek het zelf!

Belevingen

Binnen het muZIEum zijn twee verschillende donkerbelevingen. De donkerbelevingen zijn gericht op blindheid en zijn helemaal in het pikkedonker. Je ziet letterlijk geen hand voor ogen. Daarnaast is er een buitenbeleving: Expeditie ribbelroute. De buitenbeleving is een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen en kan je nergens anders ter wereld ervaren! Door een virtualrealitybril ervaar je zelf hoe het is om slechtziend te zijn. De gids die je rondleidt is zelf blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. Ook in de foyer van het muZIEum kom je op interactieve wijze meer te weten over blind- en slechtziendheid. Je kan hier ook terecht bij onze bar voor een drankje en ja, ook dit kan slechtziend als je jezelf nog wat extra wilt uitdagen. Na je bezoek aan het muZIEum zie je de wereld ineens door heel andere ogen.

Je zintuigen nog meer prikkelen?

Breid je bezoek uit met een van de arrangementen. Bijvoorbeeld de Chocoladeproeverij zonder zicht, ontvangst met muZIEumtaart of een hapje en drankje bij een café of restaurant in de buurt. Ook voor kinderfeestjes of een inspirerend bedrijfsuitje met collega’s kan je bij muZIEum terecht. Daarnaast worden in de vakantieperiodes altijd extra activiteiten voor het hele gezin aangeboden. Bel gerust voor meer informatie (024 – 322 16 81), we denken graag met je mee.

Volg het muZIEum!

Op de hoogte blijven van al het muZIEumnieuws en acties? Volg het muZIEum op Facebook, Twitter en Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 Links

http://www.muzieum.nl
Facebook
Twitter
Instagram

adres

muZIEum is gevestigd in de Stadsschouwburg Nijmegen

Keizer Karelplein 32H
6511 NH Nijmegen
Tel. 024-3221681

info@muzieum.nl
Rondleidingen

openingstijden

ma-vr 9.30 - 17.00 uur (laatste rondleiding om 16:00)
za-zo 11.00 - 18.00 uur (laatste rondleiding om 17:00)

toegangsprijs

€15, tot 12 jaar €10

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl