Accordeonvereniging Concordia Lochem "De trots van Concordia is het Jeugdorkest"2!

Iduna Hattem

Datum

18-4-2011Orkesten

De trots van Concordia is het Jeugdorkest. Dit bestaat uit ca. 12 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 18. Dinie Zweverink heeft een breed programma ingestudeerd. Het jeugdorkest repeteert op woendagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Eén keer per jaar gaat het hele orkest op kamp. Reuze gezellig dus. Mocht je nog niet zo lang spelen, geen probleem, na een paar maanden lessen mag je al meespelen in dit orkest.

Het A-orkest staat onder begeleiding van Dinie Zweverink en speel elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in de Oever, aan de Graaf Ottoweg in Lochem. Eerste doel is het spelen van een gevarieerd reportoire. Daarnaast wil Concordia de komende jaren aan het niveau werken. Mede door een groot aantal jeugdige leden en een aantal leden met weinig ervaring wordt dit niveau langzaam opgebouwd.

Het B-orkest speelt elke twee weken op zondagmorgen van 10.30 uur tot 12.30 uur in de Heksenlaak, aan de Zwiepseweg in Barchem. Onder leiding van Dinie Zweverink is lekker spelen de doelstelling, met een gevarieerd populair programma. Natuurlijk is er tijden de repeties tijd voor een bak koffie. Ook komen regelmatig drummers langs om het orkest te ondersteunen.

Lid worden?

De contributie bedraagt € 7,50 voor jeugdleden en € 9,- voor volwassenen per maand. U heeft dan de mogelijkheid aan meerdere orkesten deel te nemen.

Concordia biedt de mogelijkheid om les te nemen tegen een gereduceerd tarief van € 9,- per half uur voor jeugdleden en € 11,00 per half uur voor leden vanaf 18 jaar.

Jeugdleden hebben de mogelijkheid om een lesaccordeon van de vereniging te huren voor een bedrag van € 5,- per maand, zodat ouders de talenten van hun zoon of dochter kunnen toetsen voordat men tot aanschaf van een eigen instrument over gaat.

De vereniging heeft als doelstelling 1x per jaar een koffieconcert te geven in het voorjaar en een jaarconcert in het najaar. Verder spelen de diverse orkesten op accordeonfestivals, in ziekenhuizen, bejaardencentra, op de kerstmarkt en op de keidagen.

Elk jaar zijn er extra activiteiten zoals een weekendkamp voor de jeugdleden. Verder neemt de vereniging deel aan het inzamelen van oud papier in Lochem en de collecte voor het Prins Bernard Cultuur Fonds, om de kas van vereniging te spekken.

Meer informatie: http://www.concordia-lochem.nl/Links

http://www.concordia-lochem.nl/

adres

Zwiepseweg 80
7241 GX Lochem

Tel. 0573-251704

dinie@zweverinkmuziek.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl