Vervoer rond Lochem 

Paard en wagen Auto

Datum

1-6-2017 t/m 31-7-2017

In de maanden juni en juli zal het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem in de hal van het gemeentehuis van Lochem een tentoonstelling verzorgen met het thema Vervoer rond Lochem. Onze gemeente kende en kent vele facetten van vervoer. Velen weten niet meer waarom een weg Hessenweg heet of waarom er in Lochem een Tramstraat is. Die wegen uit het verleden zijn vaak nu nog zichtbaar.

Er zijn rond Lochem nog steeds Hessenwegen te vinden, werd (en wordt) er weer op de Berkel gevaren en is de oude trambaan van Deventer naar Borculo nog op diverse plekken terug te vinden. De vroegere hoofdspoorlijn van Staatsspoor naar Pruisen, die nu door Syntus bereden wordt en niet te vergeten het Twentekanaal. En wist u dat Lochem een eigen busbedrijf heeft gehad?

Op deze tentoonstelling zullen de verschillende soorten vervoer middels unieke foto’s uit het verleden worden getoond. Veel plekken zijn nog herkenbaar, maar eerlijkheidshalve een aantal zijn lastiger. Daarom zal elke woensdagmiddag vanaf 13.30, Focko de Zee van het Historisch Genootschap aanwezig zijn om toelichting te geven en meer te vertellen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: www.hglochem.nl

Locatie


Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl