Tempel Festival Een internationale tentoonstelling over Taiwanese tempelfeesten en volkscultuur

Tempel Festival

Datum

22-9-2017 t/m 29-10-2017

Tempel Festival (Miao Hui), een internationaal reizende expositie uit Taiwan, komt naar Europa en als eerste naar Nederland en gaat vervolgens naar Frankrijk en Engeland. Vanaf 22 september t/m 29 oktober in Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis te zien.

komt al in stemming van Oost-Azië zodra u het binnen museum van Orientalis binnengaat. Na een compacte introductie van het land Taiwan, gaat de expositie in op het geloofsleven van de boeddhistische Taiwanese bevolking. Er zijn prachtige religieuze objecten waaronder draagstoelen, standbeelden en overdadig geborduurde banieren en parasols te zien. Deze interactieve expositie is een harmonieuze combinatie tussen het verleden en heden. U maakt kennis met de boeddhistische tempels van Taiwan en komt tot een beter begrip van de levendige volksgebruiken van haar inwoners.

Miao-Hui – Tempelfeesten en volkscultuur van Taiwan gaat vooral over de Mazu-bedevaart, waarbij u wordt uitgenodigd om te ervaren hoe het aanvoelt daadwerkelijk zelf aan dergelijke handelingen deel te nemen. Tempelfeesten zijn een volksgebruik en een belangrijk deel van het religieuze leven in Taiwan. Ze omvatten antieke ceremonies en worden volgens de tradities georganiseerd, waarbij wordt getoond hoe spiritualiteit in de loop der eeuwen in het leven van de Taiwanese gelovigen is geïncorporeerd. Van de vele religieuze evenementen die ieder jaar plaatsvinden worden enkele van de grootste gehouden ter ere van Mazu, godin van de zee. De jaarlijkse Mazu bedevaart processies met hun tienduizenden deelnemers illustreren de hartstocht en toewijding van de Taiwanese gelovigen. Meer informatie: http://tempelfestival.nl/expositie/

Locatie


Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl