Sagen en legenden in het Nationale Park de Hoge Veluwe

Sagen en Legenden Sagen en Legenden 2

Datum

18-2-2017 t/m 5-3-2017

Ga tijdens de voorjaarsvakantie mee op reis in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, en wordt door een gids meegevoerd langs spannende sagen en legenden. Dit nieuwe evenement geeft bezoekers de mogelijkheid om op een inspirerende manier kennis te maken met de vele verhalen die De Hoge Veluwe rijk is. Het Park speelt hiermee in op de rijke geschiedenis van De Hoge Veluwe en de omgeving.

Wandelingen

Er zijn verschillende wandelingen ontwikkeld, die de bezoekers langs bijzondere plekken in het Park voeren. Deze plekken sluiten aan bij het verhaal van een gids/verhalenverteller. Tijdens de wandeling wordt op verschillende punten gestopt bij kampvuren langs de route, waar er voldoende tijd is om naar de indrukwekkende sagen en legenden van De Hoge Veluwe te luisteren.

Kennis overbrengen door middel van verhalen

Het Park ligt midden op de Veluwe, een gebied met een bijzonder rijke historie. Precies op deze centrale plek komen de sagen en legenden in de voorjaarsvakantie bij elkaar samen. Tijdens het evenement wordt de geschiedenis overgebracht op een manier die al sinds mensenheugenis gebruikt wordt: via verhalen. Al in lang vervlogen tijden verzamelen mensen rondom het vuur om ervaringen met elkaar te delen. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt deze traditie graag voortgezet; het is een oeroud gebied, dus aan verhalen geen gebrek. De variatie in verhalen is enorm: van mammoeten tot ridders, van mystieke magische bomen tot de ontstaansgeschiedenis van het Park in de tijd van Anton en Helene Kröller-Müller.

Geschikt voor jong en oud

Er zijn wandelingen speciaal voor gezinnen, maar er zijn ook langere wandelingen voor volwassenen. Tijdens een gezinswandeling wordt er ongeveer 1,5 uur gewandeld, de lange wandeling duurt 2 tot 2,5 uur.

Het Marchantplein in het centrum van het Park is het startpunt voor alle wandeltochten. Bij terugkomst op het plein is er gelegenheid om op te warmen bij het grote vuur, onder het genot van een warm drankje. Muziek en theater geven het centrum van het Park een extra mystieke sfeer. Het plein zal volledig in het teken staan van dit mysterieuze evenement, waarbij de kans groot is dat bezoekers verschillende hoofdrolspelers uit de sagen en legenden van De Hoge Veluwe treffen.

Praktische informatie

Data: 18, 19, 25, 26 februari en 4, 5 maart.
Tijdstip: 12.00 – 18.00 uur
Locatie: start Bezoekerscentrum
Prijs: € 4 per volwassene en € 2 per kind (excl. entree Park)
Reserveren verplicht, maximaal 15 personen per wandeling.Links

www.hogeveluwe.nl

Locatie


Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl