Audrey Hepburn en haar moeder in tentoonstelling en roman De onthulling van het familiegeheim.

Audrey en haar moeder Ella van Heemstra, 1930-1935. © AUDREY HEPBURN FAMILY PHOTO COLLECTION Het geheim van Audrey H. © Miriam Guensberg Audrey, 1940-1945. © AUDREY HEPBURN FAMILY PHOTO COLLECTION Audrey, 1940-1950. © AUDREY HEPBURN FAMILY PHOTO COLLECTION

Datum

26-1-2017 t/m 1-8-2017

Op 26 januari 2017 wordt de tentoonstelling 'Moederliefde. Het geheim van Ella & Audrey' door de twee zoons van Audrey Hepburn geopend in het Airborne Museum.

De tentoonstelling gaat over het ontstaan van de carrière van de jonge Britse Audrey Hepburn en de rol van haar moeder Ella van Heemstra. Er is veel gezegd en geschreven over Audrey’s verzetsactiviteiten ten tijde van de Slag om Arnhem. De tentoonstelling onthult echter een ander verleden. Gelijktijdig verschijnt ook Het geheim van Audrey H., een meeslepende, psychologische roman van Miriam Guensberg, die eveneens de jeugd van Audrey Hepburn beschrijft vanuit dit ‘andere’ verleden.

Niet eerder vertoond beeld

De tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de zoons van Audrey Hepburn: Sean Hepburn Ferrer en Luca Dotti. Dotti en Ferrer hebben niet eerder vertoond beeld, waaronder bijzondere jeugdfoto’s en kindertekeningen van hun moeder en persoonlijke objecten van hun moeder en grootmoeder, in bruikleen gegeven. Het Airborne Museum is bijzonder trots deze beelden en objecten aan publiek te kunnen tonen en vereerd dit verhaal, dat veel leed heeft veroorzaakt in de familie Van Heemstra-Hepburn, te mogen vertellen.

Het geheim van Audrey H. wordt tegelijkertijd met de opening van de tentoonstelling op 26 januari in het Airborne Museum gepresenteerd en aangeboden aan Paul van Vliet, cabaretier en voormalig Unicef-collega van Audrey Hepburn. Het boek verschijnt bij Uitgeverij De Kring en is vanaf 27 januari 2017 te koop bij de boekhandel voor € 18,50.

De tentoonstelling Moederliefde. Het geheim van Ella & Audrey is vanaf 27 januari 2017 tot eind augustus te zien in het Airborne Museum ‘Hartenstein’.

Voor meer informatie, bekijk de site

Locatie


Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl