Meivakantie in het Airborne Museum 

Meivakantie in het Airborne Museum © Airborne Museum

Datum

21-4-2017 t/m 30-4-2017

In de meivakantie worden diverse activiteiten georganiseerd in het Airborne Museum. Luister naar indrukwekkende verhalen van ooggetuigen, volg een knutselworkshop of speel het bordspel 'Hoe Nederland bevrijd werd'. Bovendien ontvangen kinderen bij hun bezoek gratis een bordspel.

Ooggetuigen vertellen

Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken en wat heeft de meeste indruk gemaakt. Mensen die de Slag om Arnhem aan den lijve hebben ondervonden vertellen hun verhaal. Vanuit het perspectief van het kind dat ze in de jaren 40 waren.
Wanneer: zondag 23 en 30 april 13:30 – 14:15 uur
Entree: Bijwonen ‘Ooggetuigen vertellen’ is gratis met entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Speel het bevrijdingsbordspel

Kinderen ontdekken met dit bordspel hoe Nederland bevrijd werd. Van de invasie in Normandië in juni 1944 tot de felle strijd om de Rijnbrug in Arnhem en de capitulatie op 5 mei 1945.
Wanneer: zondag 23 april tussen 11.00 en 16.00 uur
Entree: Deelname aan het spel is gratis met entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Workshop memoryspel maken

Door schaarste in de oorlogsjaren was speelgoed vaak niet beschikbaar. Met een hoop creativiteit werd er toch speelgoed gemaakt van allerlei materialen. Tijdens deze workshop gaan kinderen zelf aan de slag om een memoryspel te maken.
Wanneer: woensdag 26 april tussen 11.00 en 16.00 uur
Prijs: € 1 + entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Memoryspel uit 1944 in aanwinstvitrine

In de aanwinstvitrine van het Airborne Museum is vanaf 21 april een memoryspel te zien dat door een gezin in Oosterbeek tijdens de gevechten in september 1944 is gemaakt. Het gezin gebruikte onder andere verpakkingen van etenswaar en plaatjes uit een poëziealbum die ze op houten plaatjes plakten. Ze maakten en speelden het spel om de kinderen rustig te houden en af te leiden terwijl buiten een felle strijd woedde. Hun huis aan de Nassaulaan in Oosterbeek stond binnen de perimeter, de verdedigingslinie rond Hartenstein waar zwaar werd gevochten.

Workshop Paracord armbandjes maken

Tijdens deze workshop kunnen kinderen een stoere paracord armband maken. Deze armbanden zijn gemaakt van zogenaamd paracord. Dit supersterke touw wordt gebruikt bij outdoor en parachutespringen. Men kan kiezen uit verschillende modellen en kleuren.
Wanneer: zaterdag 29 april tussen 11:00 en 16:00 uur
Prijs: € 7,50 + entreeticket
Aanmelden is niet nodig

Gratis bevrijdingsspel voor gezinnen Gezinnen met kinderen die in de meivakantie (21 tot en met 30 april) het museum bezoeken ontvangen gratis het bevrijdingsbordspel.

Locatie


Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl