Grachtvondsten op de kasteelzolder Bij Kasteel Ammersoyen

De Museumzolder Het Kasteel Ammersoyen

Datum

1-4-2017 t/m 31-10-2017

Op de museumzolder van het middeleeuwse kasteel Ammersoyen kunt u de archeologische vondsten uit de kasteelgracht bekijken. Ze geven een beeld van bijna 600 jaar bewoningsgeschiedenis. Kinderen kunnen er kennismaken met archeologie door scherven op te graven en te plakken. Natuurlijk kunt tijdens uw bezoek ook de rest van het kasteel bekijken.

Grootste samenhangende collectie

In 1957 kocht Geldersche Kasteelen kasteel Ammersoyen. In 1959 begon een grote restauratie. Die duurde maar liefst zestien jaar. Er werden veel middeleeuwse elementen teruggevonden. Door deze vondsten werd besloten het kasteel terug te brengen naar de middeleeuwse staat. Ook de gracht werd weer uitgegraven. Daarbij is een schat aan voorwerpen naar boven gehaald. Een deel van de voorwerpen wordt op de museumzolder van het kasteel tentoongesteld. Het is de grootste samenhangende collectie van grachtvondsten in Nederland.

Bezichtiging

Kasteel Ammersoyen is van april tot en met oktober geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt het kasteel inclusief de museumzolder met de archeologische vondsten op eigen gelegenheid bezichtigen of deelnemen aan de rondleiding om 11.30 uur met een gids.

Adres: Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Telefoon: (073) 59 49 582

Email: ammersoyen@glk.nl

Website: www.glk.nl/ammersoyen

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl