Diverse rondleidingen en lezingen in Erfgoedcentrum Rozet! Verloren monumenten, De Slag om Arnhem en Sporen uit de Tweede Wereldoorlog

Verloren monumenten

Datum

9-9-2017 t/m 21-9-2017

In september biedt het Erfgoedcentrum rondleiding en lezingen aan over Verloren monumenten, De Slag om Arnhem en Sporen uit de Tweede Wereldoorlog.

Rondleiding: De verloren monumenten

Zaterdag en zondag 9 en 10 september (Open Monumentendagen), 14.00 uur. Gratis

Ontdek de verhalen achter Arnhemse monumenten die lang geleden verloren zijn gegaan. Woningen van boeren, burgers en buitenlui, zoals het huis van de excentrieke schrijver, tekenaar en verzamelaar Alexander Ver Huell. Zijn woonhuis aan de Bovenbergstraat had een museum moeten worden. Ook de lotgevallen van Huis Hulkestein komen voorbij. Een feestelijke dag bij de familie Brantsen, op deze fraaie buitenplaats aan de Rijn, heeft een tragische afloop. Aan de hand van schilderijen, objecten en afbeeldingen in Erfgoedcentrum Rozet wordt de geschiedenis van de huizen en hun bewoners ontrafeld.

Rondleiding: De Slag om Arnhem

Woensdag 13 en woensdag 20 september, 14.00 uur. Gratis

In het Erfgoedcentrum is een uitgebreide collectie boeken, voorwerpen, en verhalen te vinden die getuigen van de aangrijpende gebeurtenissen tijdens de Slag om Arnhem en de evacuatie die daarop volgde. Onze rondleider neemt je in 30 minuten mee door deze collectie. Luister naar de verhalen bij enkele bijzondere objecten, zoals de boeken met kogelgaten. Deelname is gratis. Geef bij binnenkomst aan de balie in het Erfgoedcentrum door dat je wilt deelnemen. Je hoeft je vooraf niet aan te melden maar er is beperkt plek.

Lezing: Park Lingezegen: Sporen uit de Tweede Wereldoorlog

Donderdag 21 september, 19.30 uur, Opgeven en tickets bestellen

Een lezing over de sporen en vondsten uit de Tweede Wereldoorlog, die de afgelopen jaren in Park Lingezegen zijn aangetroffen. Daarnaast zal een tweede spreker ingaan op de hevige strijd die er na september 1944 plaats vond in dit gebied. In de ArcheoHotspot zijn deze avond enkele van de besproken vondsten te zien.

Iedere zaterdag

Van september tot en met maart hebben we ook iedere zaterdag en zondag een rondleiding om 14.00 uur (t/m augustus zijn deze rondleidingen op vrijdag en zaterdag). De rondleidingen duren ongeveer 30 minuten en zijn gratis bij te wonen.

Meer informatie

Al onze activiteiten staan natuurlijk ook op onze website: https://www.erfgoedcentrumrozet.nl/doe-mee

Dag van de Arnhemse Geschiedenis

Misschien goed om ook alvast te weten: Op zaterdag 28 oktober is het weer Dag van de Arnhemse Geschiedenis. Het hele programma staat nu al online: https://www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl/page/411/programma

Locatie


Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl