Digitaal sterker Word ook ‘digitaal sterker’ en schrijf u in voor de cursus ‘Digisterker’

CODA Museum

Datum

7-3-2017 t/m 4-5-2017

Via de overheid kunnen steeds meer voorzieningen online geregeld worden. Zo kunt u bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag online aanvragen maar ook werk zoeken, een afspraak met de gemeente maken, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven. Iedereen die het moeilijk vindt om dit soort zaken online te regelen of hier graag meer over wil weten, kan zich aanmelden voor de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’ die dinsdag 7 maart in CODA start.

Cursusinformatie

In vier ochtenden (7, 14, 21 en 28 maart van 9.30 tot 11.30 uur) leren docenten van SeniorWeb de deelnemers niet alleen hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen en gebruiken. Ze leren hen ook hoe ze hiermee op (gemeentelijke) overheidswebsites kunnen inloggen en daar informatie kunnen vinden en hoe ze Regelhulp kunnen gebruiken. Met het oog op het verdwijnen van de ‘blauwe enveloppe’ wordt uiteraard ook aandacht besteed aan de berichteninbox op de site van de Belastingdienst. De verschillende onderdelen worden aan de hand van een werkboek stap voor stap uitgelegd en met de oefeningen kunnen de deelnemers zelf aan de slag. Dit werkboek mag uiteraard mee naar huis genomen worden. In april wordt de cursus gehouden op donderdag (6, 13, 20 april en 4 mei).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier dat u bij de klantenservice in CODA Centrale Bibliotheek, CODA de Maten en CODA dok Zuid kunt invullen. Uw aanmelding is definitief nadat u de betaling per pin betaald heeft. Er geldt een minimum van vijf deelnemers per cursus.

Kosten

CODA leden betalen € 22,50 en niet-leden betalen € 27,50; dit is inclusief werkboek en koffie/thee. U kunt voor een deel van dit bedrag ook gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart.

Deze informatie is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/digisterker.

Locatie


Reageer op dit verhaal

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl